Foto: Privat

Debattør til Naser Khader: Tag en tudekiks, og stop med at ævle for meget

2. sep 2019

DET KONSERVATIVE folketingsmedlem, Naser Khader, ævler og kævler løs i det interview, som A4 Nu bragte den 1. september.

Her fremhævede Naser Khader, som oprindeligt kom fra Syrien til Danmark i starten af 1970’erne, at man langt hen ad vejen bør stille endnu flere krav til de nytilkomne flygtninge og indvandrere. Blandt hans forslag er, at folk skal arbejde mindst 336 timer om året.

Så kære Khader. Tag en tudekiks, og stop med at ævle for meget
Mohamad Alnabhan, studerende og debattør

Naser sagde, at mange flygtninge og indvandrere læner sig tilbage og forventer at blive forsørget af det offentlige. Det viser, at Khader ikke kender til et andet sted end den lukkede, politiske børnehave, Folketinget, fordi det han sagde på alle måder er forkert. Først skal Khader forklare, hvad han mener med, at folk læner sig tilbage. Betyder det, at de heller ikke gider at lære dansk, være aktive i samfundet?

LÆS OGSÅ: Mohamad: Du er til grin, hvis du kombinerer alt med udlændinge

HVIS DEN "BEGAVEDE" politiker kigger på tallene i Integrationsbarometer.dk som er tilknyttet integrationsministeriet, så vil Khader opdage, at andelen af ikke-vestlige individer, der afslutter og består en prøve i dansk inden for fem år i 2018 er omkring 70 provent. De læner sig ikke tilbage, hvis de lærer dansk.

Hvis Khader kigger på tallene i forhold til hvor mange ikke-vestlige individer, der er medlemmer af en forening, så ligger de på omkring 60 procent. Hvis man kigger på, hvor mange af dem, der er politisk aktive, så ligger de på omkring 67 procent. Så her snakker man om en stor andel, som er repræsentativ for flertallet, der viser, at folk, der har ikke-vestlig oprindelse, er aktive samfundsborgere i Danmark, og de læner sig ikke tilbage på sofaen.

Hvis man kigger på statistikken i forhold til hvor mange, der er i arbejde nu, så er det på omkring 43 procent, men det betyder ikke, at flertallet læner sig tilbage og bliver forsørget af det offentlige, fordi mange af ikke-vestlige individer er under uddannelse, og den statistik, der ligger på 43 procent, omfatter kun personer i lønmodtagerbeskæftigelse. Selvstændige erhvervsdrivende og medarbejdende ægtefæller indgår heller ikke i opgørelsen.

UTVIVLSOMT ER DET IKKE OKAY, hvis der findes visse personer, der kan arbejde, og som ikke er i beskæftigelse, men det er derfor, vi har politikere som Naser Khader, der er valgt af befolkningen til at lede landet. Naser Khader er på nuværende tidspunkt beskæftigelsesordfører, og det er hans opgave at løse problemet med beskæftigelse, fordi det ikke bare er et problem inden for integration, men også ude i virkeligheden blandt etniske danskere. Jeg kender selv en del af mine venner med etnisk dansk oprindelse, som ikke kan finde et job. Ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke kan finde et ledigt job.

Det viser, at Khader ikke kender til et andet sted end den lukkede, politiske børnehave, Folketinget, fordi det han sagde på alle måder er forkert
Mohamad Alnabhan, studerende og debattør

Khader gav også udtryk for sin bekymring om, at folk får førtidspension alene af den grund, at man for eksempel har været bange for bombefly, og så supplerede han med at sige, at man i Syrien ikke får førtidspension.

For det første er det amoralsk af en ”dansk” politiker at blive inspireret af et lands politik, der i den grad var destruktiv, som fik millioner af syrere til at flygte til mange steder rundt omkring i verden. Khader bør være stolt af den danske politik, der giver individerne deres grundlæggende rettigheder, og som respekterer dem som mennesker. At man ikke giver folk førtidspension i Syrien, er Syriens anliggende og ikke Danmarks, og derfor bør Khader holde sig til dansk politik.

LÆS OGSÅ: Mohamad gik fra flygtning til student på få år: "Jeg vil yde en indsats"

Opfylder man kravene til at få førtidspension, så skal man have førtidspension, men hvis man ikke opfylder kravene, så skal man ikke have førtidspension. Det er et robust princip, som Khader skal tage til sig. Men hvis Khader ønsker at forvandle politikken i Danmark, så den ligner den syriske politik, så vil jeg anbefale, at Khader opholder sig i Syrien, men hvis han insisterer på at være her, så må han det, men så bliver det på tide at oplyse den danske befolkning, hvordan Khader ønsker at omdanne Danmark til en totalitær stat som Syrien.

Så kære Khader. Tag en tudekiks, og stop med at ævle for meget.