Aalborg Zoo har ligesom landets andre attraktioner været tvunget til at lukke under coronakrisen. Først for et par uger siden åbnede dørene igen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ansatte donerer penge til arbejdspladsen: 'Vi er fælles om det her'

12. jun 2020, 15:21
Medarbejderklub i Aalborg Zoo giver 30.000 kroner i corona-støtte til deres egen arbejdsplads.

Egentlig plejer det at være den anden vej rundt. Du går på arbejde, du passer dit job og du får løn.

Men i Aalborg Zoo har de vendt “plejer” om.

Fredag formiddag var det de ansatte, der gav penge til arbejdspladsen. 30.000 kroner donerede de ansattes fællesklub til ledelsen i Aalborg Zoo.

Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Analyse: Derfor skaber forslag om 'badebillet' til dagpenge voldsom debat i fagbevægelsen

- Vi har været presset som alle andre zoologiske haver herhjemme med corona-nedlukning. Derfor vil vi gerne som personalegruppe sende et signal om, at vi er fælles om det her. At vi vil gøre, hvad vi kan for vores fælles arbejdsplads, siger Kenneth Alsing Madsen, der er ansat som dyrepasser i Aalborg Zoo.

Snakken om at donere penge til deres egen arbejdsplads opstod i fællesklubben, som medarbejdernes forening hedder. Her stod de med et større beløb, som normalt bliver brugt på en tur ud i landet.

- Men vi var alle enige om, at i år skulle pengene gå til vores arbejdsplads i stedet. Det var der fuld enighed om, fortæller Kenneth Alsing Madsen.

- Vi ved godt, at det ikke i sig selv kommer til at redde zoo, at vi nu donerer. Men lidt hist og her gør også en forskel, siger han.

Aalborg Zoo har ligesom landets andre attraktioner været tvunget til at lukke under coronakrisen. Først for et par uger siden åbnede dørene igen.

Men undervejs har over 17.000 private valgt at støtte Aalborg Zoo med donationer af forskellig størrelse.

Alligevel betyder donationen fra medarbejderne ekstra meget, fortæller direktør Henrik Johansen.

- Vi er supertaknemmelige for alle de 17.000 forskellige donationer, som i sig selv er helt vildt. Men det er klart, at det er noget særligt, når de ansatte på denne måde vælger at støtte deres egen arbejdsplads. Det er en virkelig fin gestus, som vi sætter utrolig stor pris på, fortæller han.

For Henrik Johansen er donationen et tegn på, at de ansatte i Aalborg Zoo ikke bare ser deres arbejdsplads som et job.

- Vi har nogle meget dedikerede medarbejdere. Det mærker man også, så snart man træder ind i haven. Det er folk, der vil give deres højre arm for deres arbejde. Det er mere en livsstil at være dyrepasser. Og det er dette et tydeligt tegn på, siger han.

For Kenneth Alsing Madsen er det vigtigt at sende et signal til ledelsen om netop det: At jobbet er mere end bare en indtægt.

- Men derudover har det været dejligt at mærke, at vi kolleger står stammen. At vi uden slinger i valsen kan sige til hinanden, at det er vigtigt for os at hjælpe vores arbejdsplads. Det er næsten det bedste, den følelse, siger han.