Passagerer på vej om bord på et fly, der evakuerer amerikanere og canadiere fra Wuhan, Kina. (Arkivfoto). Foto: Edward Wang/Reuters

Yderligere syv danskere evakueres fra Wuhan i Kina

8. feb, 21:33
Syv danskere er på vej hjem fra Hubei-provinsen som del af evakuering, oplyser udenrigsministeren.

Et fly med syv danskere er lørdag aften lettet fra Wuhan i Kina og er på vej mod Europa.

Det skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på Twitter.

Derned er det tredje hold af danskere nu ved at blive evakueret fra Kina til Danmark.

31. januar og 2. februar vendte 11 danskere hjem med fly til Roskilde Lufthavn, efter at de var blevet evakueret fra Kinas Hubei-provins, som bliver betegnet som epicentret for det potentielt dødelige coronavirus.

Onsdag blev en dansk statsborger transporteret med ambulance fra Belgien til Aarhus Universitetshospital. Vedkommende var om bord på et fly fra Hubei til Belgien, hvor en belgisk borger var smittet.

Alle 12 danskere er testet fri for coronavirus.

Jeppe Kofods opdatering på Twitter er ledsaget af en video.

I videoen siger Jeppe Kofod, at evakueringen sker som en del af et samarbejde gennem EU med andre europæiske lande og nordiske lande.

Han understreger desuden, at situationen i området er "fortsat alvorlig". Derfor opfordrer han danskere i området til at følge anvisninger fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Når borgerne ankommer til Danmark vil de blive testet for coronavirus. Selv hvis de ikke er smittede, vil de ud fra et forsigtighedsprincip blive sat i hjemmekarantæne.

Under hjemmekarantænen, der varer 14 dage, tjekker de pågældende personer deres temperatur flere gange dagligt og er desuden i kontakt med sundhedsfagligt personale.

Coronavirusset opstod før nytår i storbyen Wuhan i det centrale Kina.

Foreløbigt er flere end 34.500 personer smittet med coronavirusset, som har kostet mere end 700 mennesker livet.

Den smitsomme sygdom har udløst store reaktioner i Kina for at begrænse smitten.

Langt de fleste smittetilfælde og dødsfald er registreret i Kina, men smitten er dog også registreret i adskillige andre lande, herunder Sverige, Finland og Belgien.

/ritzau/