20150504-121629-2-1920x1281we
SAS har valgt at benytte sig af arbejdsfordelingsordningen (arkivfoto). Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Flere SAS-ansatte presses ned i løn

1. okt 2020, 10:55
Det er ikke kun kabinepersonale og piloter i SAS, der er blevet presset til at gå ned i løn. Onsdag fik de ansatte i SAS Ground Handling samme besked.

Opdateret torsdag d. 1. oktober kl. 10:55 med citat og oplysning fra SAS om, at det er 650 i SGH og ikke 350, som vi skrev først, der bliver ramt af arbejdsfordelingsordningen. 

Tirsdag kom det frem, at omkring 550 kabineansatte og 350 piloter i SAS skal gå ned i tid og løn, fordi SAS benytter sig af aftalen om en midlertidig arbejdsfordelingsordning.

Onsdag har cirka 650 ansatte i SAS Ground Handling fået samme besked. Det gælder for medarbejdergrupper organiseret hos 3F, her er det især bagageportører, hos HK og hos Lederne. 

LÆS OGSÅ: Carsten blev genansat i lufthavnen: 'Det er som at komme hjem'

En af dem, der forventer at blive ramt, er Ole Falster, der er ansat som flyoperatør i netop SAS Ground Handling. Han understreger dog, at han ikke har modtaget mailen fra SAS endnu.

- Min kone er for nyligt blevet fyret fra Gate Gourmet og skal til at uddanne sig, så vi risikerer da at blive presset økonomisk. Det kan være, jeg skal bruge den ekstra tid på også at uddanne mig, siger Ole Falster.

LÆS OGSÅ: SAS-ansatte rystede over nye arbejdsvilkår: 'Det føles som chikane'

Ifølge A4 Arbejdslivs oplysninger vil den enkelte medarbejde få at vide, hvad det har af betydning for dem inden den 15. oktober.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

3F Kastrup, der organiserer medarbejderne i SAS Ground Handling, bekræfter, at de ansatte har fået beskeden.

- Overordnet set er arbejdsfordelingsordningen at foretrække frem for fyringer. Men når det er sagt, så kan der stilles spørgsmålstegn ved, om politikerne havde forestillet sig, at det var et redskab man som arbejdsgiver kunne bruge samtidig med, at man afskediger og sætter folk ned i indtægt, siger Henrik Bay-Clausen, der er formand i 3F Kastrup.

Det var regeringen og arbejdsmarkedets parter, der den 31. august 2020 indgik en trepartsaftale om en ny og midlertidig arbejdsfordelings-ordning. Den betyder, at medarbejderne i en situation med nedgang i arbejdet deles om det tilbageværende arbejde. På den måde kan arbejdsgiverne fastholde medarbejdere, selvom der ikke er arbejde nok. Medarbejderen kan i perioder uden arbejde få supplerende dagpenge. Aftalen gælder året ud.

- SAS befinder sig i sit livs sværeste krise. Vi gør lige nu, alt hvad vi kan for at tilpasse vores virksomhed den nye virkelighed corona-pandemien har skabt. I Danmark er der kommet en ny trepartsaftale om arbejdsfordeling, der skal hjælpe virksomheder, der er ramt af væsentlig produktionsnedgang. SAS er stadig hårdt ramt af produktionsnedgang, og vil derfor benytte ordningen, da det er til stor gavn for virksomheden. Vi beklager dybt de konsekvenser det har for vores ansatte, skriver pressechef i SAS Sille Beck-Hansen. 

Hun oplyser desuden, at SAS i august havde en nedgang på 72,8 pct. antal passagerer sammenlignet med august 2019. SAS benytter lignende hjemsendelsesordninger i Norge og Sverige.  

LÆS OGSÅ: Lokalaftaler i lufthavnen opsagt: Vil presse ansatte ned i løn