- Valgkampen har været en cirkusforestilling med mange klovne, siger den 63-årige førtidspensionist Winnie Pia Jensen. Foto: Robert Attermann.

Winnie siger farvel til DF: 'Det er ren ragnarok'

3. jun 2019
Valgkampen er blevet et cirkus, hvor man ikke kan regne med nogen. Kristian Thulesen Dahl er for vattet. Og ingen tænker på de svageste. Førtidspensionisten Winnie Pia Jensen er færdig med Dansk Folkeparti.

Hvis meningsmålingerne rammer nogenlunde plet, står Dansk Folkeparti til at miste over 300.000 vælgere ved folketingsvalget på onsdag. En af dem, der har valgt at sige pænt farvel-og-tak, er den tidligere social- og sundhedsassistent Winnie Pia Jensen fra Skive.

LÆS OGSÅ: Nedslidte Winnie dumper regeringens pensionsaftale

 - Valgkampen har været en cirkusforestilling med mange klovne, siger Winnie Pia Jensen.

Over 40 års arbejde i plejesektoren med stressende vagter, akavede arbejdsstillinger og tunge løft har sat sig spor i kroppen. Og en arbejdsulykke har betydet, at Winnie Pia Jensen i dag er på førtidspension.

Valgkampen har været en cirkusforestilling med mange klovne.
Winnie Pia Jensen, tidligere SoSu-assistent.

Den 63-årige skibonit følger valgkampens debatter tæt på TV. Og hun er vred over, hvordan politikerne taler til vælgerne – og hvad de ikke taler om.

- De glemmer hele sundhedsvæsenet, hvor det sejler mange steder, og personalet er ved at løbe livet af sig. Der er jo nogle, der stopper, fordi de ikke kan mere, siger hun.

Winnie Pia Jensen har selv oplevet sygehusvæsenet på tæt hold, da et familiemedlem for nylig var indlagt på hospitalet i Holstebro. Folk bliver fejlbehandlet på grund af travlhed, der ligger fire-fem syge mennesker sammen på stuerne på de medicinske afdelinger, og lægerne har ikke styr på det, mener hun.

- Jeg talte med en, som havde fået fjernet begge ben på grund af en misforståelse, siger Winnie Pia Jensen.

Farvel til Dansk Folkeparti

Ved de seneste valg har den tidligere social- og sundhedsassistent sat kryds ved Dansk Folkeparti.

- Jeg plejer at stemme på DF, fordi de lovede en masse ting inden for omsorgen. Mange siger, at det kun handler om indvandrere, men det gør det ikke for mig.

Pia Kjærsgaard har stadig nogle gode meninger, men hun er blevet slidt.
Winnie Pia Jensen, tidligere SoSu-assistent.

Men Dansk Folkeparti får ikke Winnie Pias kryds på valgdagen den 5. juni. Hun mener, at partiets politikere – på linie med Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) – er utroværdige:

- Det er rent ragnarok. Kristian Thulesen Dahl er alt for veg. Han turde ikke tage magten, da han havde chancen. Pia Kjærsgaard har stadig nogle gode meninger, men hun er blevet slidt, siger Winnie Pia Jensen.

Hånd om de svageste

For hende er det vigtigere, at samfundet tager sig bedre af dem, der er mest pressede: De syge, de dårligst stillede pensionister og borgerne i psykiatrien:

- Der er så mange i psykiatrien, der har det rigtig dårligt. Men politikerne vil bruge penge på en ny motorvej. Men der er sgu da ingen, der dør af, at der ikke er motorvej til Herning, siger Winnie Pia Jensen, der heller ikke er tilhænger af skattelettelser:

- Jeg har ikke noget imod, at skatten bliver sat op med en procent eller to. Dem, der har nok – og dem er der flere af, end vi går og regner med – de får alligevel børnecheck. Hvorfor kigger man ikke på det?

Der er sgu da ingen der dør af, at der ikke er motorvej til Herning.
Winnie Pia Jensen, tidligere SoSu-assistent.

Hun håber, at valget bliver et protestvalg. Og hun tror,at Rasmus Paludan fra Stram Kurs får mange stemmer, fordi ”han kalder en spade for en spade”:

- Paludan overreagerer, men han er klog og minder lidt om Glistrup. Jeg stemmer ikke på ham, men politikerne har selv skabt den abe ved ikke at gøre deres arbejde ordentligt, siger Winnie Pia Jensen med eftertryk.

Men hvor ender krydset så?

- Jeg stemmer nok ikke, for jeg synes ikke, at der er nogen af dem, der er troværdige. Der skal nogle helt andre mennesker til, mener Winnie Pia Jensen.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her