20200127-114214-4-1920x1280we
Østre Landsret stadfæster en dom fra byretten. Videregivelsen af fortrolige oplysninger om førtidspensionssager var et brud på Bitten Vivi Jensens tavshedspligt. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Bitten Vivi Jensen taber whistleblower-sag: Nu vil hun være borgmester

26. mar 2021, 14:52
Torsdag blev Bitten Vivi Jensen dømt for videregivelse af fortrolige oplysninger om personsager i Østre Landsret. Dermed stadfæstes byrettens dom.

Torsdag var det en enig landsret, der dømte Bitten Vivi Jensens skyldig i at have overtrådt hendes tavshedspligt ved at have videregivet fortrolige oplysninger fra omkring 90 personsager om førtidspension til Dagbladet Information.

LÆS OGSÅ: Bitten Vivi Jensen afslørede sagsbehandling: Nu skal hun for Landsretten

Dermed stadfæstes dommen fra byretten på Frederiksberg. Det skriver flere medier.

Bitten Vivi Jensen videregav oplysningerne i et forsøg på at dokumentere systematisk svigt fra Frederiksberg Kommune.

Advokat Mads Pramming, der har repræsenteret Bitten Vivi Jensen, mener, at det er en ærgerlig dom.

- Jeg håbede sindssyg meget på, at vi ville vinde sagen, og at Bitten ville blive frifundet. Det ville være et signal til de offentligt ansatte om, at de godt kan bruge deres ytringsfrihed, hvis de bliver opmærksomme på kritisable forhold og ulovlig sagsbehandling. Det havde jeg virkelig håbet. Men Bitten fik altså 10 dagbøder a 500 kroner. Den milde dom er også en måde for domstolen at signalere, at det er helt nede i alvorlighed, siger Mads Pramming til TV2 Lorry.

Stiller op som borgmester

Bitten Vivi Jensen skal nu overveje, om hun vil have sagen bragt for Højesteret.

Hun har dog allerede besluttet, hvad hun vil bruge sin tid på i den nærmeste fremtid. Whistlebloweren vil nemlig være at finde på stemmesedlen som borgmesterkandidat på Frederiksberg, når danskerne til november skal stemme til det kommende kommunalvalg.

- Jeg mener, at Frederiksberg trænger til en social stemme, som bare helt simpelt vil kæmpe for, at den her rige kommune opfører sig ordentligt. Folk tror, at jeg er rød, men det er jeg ikke. Jeg er skidetræt af De Konservative og 'boligborgmesteren', som jeg kalder ham, men jeg tror ikke, at det bliver meget bedre med Socialdemokratiet, siger Bitten Vivi Jensen til Berlingske

LÆS OGSÅ: Frederiksberg-whistleblower afprøver principiel dom i landsretten