- Det ligner en tilrettelagt hetz mod Dansk Folkeparti, siger Kim Christiansen, der er tidligere transportordfører i partiet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vraget DF-profil raser over skrottet omfartsvej: - Det er en hetz

27. sep 2019
En planlagt miljøundersøgelse af Mariager Omfartsvej bliver nu droppet. Det møder kritik fra tidligere transportordfører for Dansk Folkeparti.

En investering på 12 millioner kroner til en undersøgelse af Mariager Omfartsvej er blevet droppet af regeringen. Dermed er projektet om den omstridte omfartsvej lagt i graven. 

DF's tidligere transportordfører Kim Christiansen, der forhandlede projektet på plads med den tidligere VLAK-regering, kalder beslutningen for en hetz.

- Det ligner en tilrettelagt hetz mod Dansk Folkeparti, at man lige piller sådan et enkelt projekt ud, især uden at afslutte VVM-redegørelsen (forundersøgelsen, red.), der blev afsat penge til i finansloven, siger Kim Christiansen til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Omstridt vej droppes

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Omfartsvejen blev besluttet i en aftale om kommende infrastrukturprojekter mellem den tidligere regering og Dansk Folkeparti sidste forår. 

Socialdemokratiet har tidligere fastholdt, at omfartsvejen ville være en god investering, hvilket fremgik af partiets infrastrukturudspil i foråret. Dén kursændring undrer den tidligere DF-ordfører.

- De går imod deres egen politik. Socialdemokratiet havde selv omfartsvejen med på side fire i deres udspil, så det kan da godt undre mig, at de pludselig tager den beslutning. Det virker fuldstændig uigennemtænkt, siger Kim Christiansen.

Han bor selv tæt ved Mariager, hvor han driver bodegaen Á Porta i midten af byen.

Transport- og boligminister Benny Engelbrecht (S) siger til TV 2, at regeringen ikke "skal kaste skatteborgernes penge efter en Mariager Omfartsvej".

Udtalelsen preller af på Kim Christiansen, der mener, at regeringen ikke burde afbryde en undersøgelse, der allerede er brugt skattekroner på.

- Hele håndteringen fra regeringens side ligner en hovsa-løsning, fordi der har været så meget dårlig omtale. Man kunne passende spørge ministeren og embedsmændene, om det er pressen, der bestemmer, hvilke projekter, der skal gennemføres, eller de kyndige folk i Vejdirektoratet, siger Kim Christiansen, der kalder mediernes dækning af sagen for useriøs.

Det har tidligere været fremme, at omfartsvejen ville koste 377 mio. kroner. Projektet har samtidig fået kritik for, at den nye omfartsvej ikke ville aflaste trafikken i den kronjyske by. Kritikken fik ny næring, da TV 2 viste, at der på en almindelig dag blot kom fire lastbilbiler og en bus for forbi bymidten i Mariager.

Synes du, det er en hetz imod Dansk Folkeparti eller dig selv?

- I og med det er et projekt, jeg har forhandlet, så peger pilen også mod mig, siger han.

Kim Christiansen blev ikke genvalgt til Folketinget, da Dansk Folkeparti endte med at gå fra 37 til 16 mandater.