VUer til kontanthjælpsMille: Du overlever

9. dec 2013, 10:30
Den gensidige forsøgerpligt fik Mille fra Greve til at lave et tårevædet indslag om sin situation. Ung venstreløve mener, hun nok overlever.

Den gensidige forsørgerpligt har fået mange kontanthjælpsmodtagere til at springe ud som debattører. I sidste uge var det Mille fra Greve, der - i et tårevædet indslag på Facebook - fortalte, hvordan hun og hendes kæreste rammes af pligten til at forsøge hinanden, hvis den ene part arbejder og har en vis indkomst.

Mange har bakket op om Mille, men der er også dem, der mener, at hun - og den gruppe hun repræsenterer - klynker og dybest set bør tørre øjenene og rulle ærmerne op.

VU'eren Jonas Lehmann Rasmussen, der er en af Venstres unge løver og arbejdsmarkedsordfører skriver i dag i et læserbrev i Jyllands-Posten:

"Jeg kan godt forstå, at Mille føler, det er svært at mist en tidligere fast indtægt, men 16.000 kroner kan det sagtens lade sig gøre at leve for. Bevares, der bliver nok ikke råd til Tivoli-ture eller nye sko hver måned, men sidst jeg tjekkede, var det heller ikke statens opgave at sikre netop disse udgifter. Så fat mod, Mille, du overlever nok," lyder det tørt i indlægget.