Københavns Politi efterforsker nu, om der skal ske sigtelser i forbindelse med dagens demonstration. Personerne på billedet har ikke nødvendingvis noget med politiets efterforskning at gøre. Foto: Henning Hjorth

Efter massive optøjer: Vrede stilladsarbejdere risikerer sigtelse

2. dec 2019, 16:08
Københavns Politi fortæller, at de er ved at efterforske sager, efter en demonstration ved et stillads på Lundtoftegade udviklede sig voldsomt i formiddags.

Det gik vildt for sig, da en flok vrede stilladsarbejdere mandag morgen løsnede et 12 meter højt stillads på Lundtoftegade på Nørrebro for derefter at vælte det. Efterfølgende blev der kastet med kanonslag, og flere biler blev væltet.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE - Vrede stilladsarbejdere smadrer luksusbil

Alligevel blev der ikke foretaget nogle anholdelser på stedet. Og der er heller ikke klokken 14:30 mandag eftermiddag foretaget nogle anholdelser. Men det betyder ikke, at de demonstranter, der har foretaget kriminelle handlinger ved dagens demonstration, kan ånde lettet op.

Københavns Politi oplyser nemlig til A4 Nu, at de efterforsker en række sager efter urolighederne ved og omkring stilladset i dag.

Årsagen til konflikten er, at stilladset er sat op af underbetalte polakker og litauere. Det fortalte flere demonstranter på stedet til A4 Nu. 300-400 personer, hovedsagligt stilladsarbejdere fra forskellige firmaer, var derfor samlet foran stilladset for at vise deres vrede.

Konflikten startede i fredags, hvor politiet måtte trække stave under demonstrationen. I weekenden har der været et overfald på byggepladsen af en elektriker og en stilladsarbejder, ligesom et stillads er blevet væltet i lørdags.

LÆS OGSÅ: Drama ved byggeplads - stilladsarbejdere jubler

Mandag formiddag lød der klapsalver hos de fremmødte, da Dag Vilhelmsen, der er formand for stilladsarbejderne, fortalte, at bygherren har oplyst, at der nu kommer ordnede forhold på byggepladsen. 

Ifølge Københavns Politi er der mandag eftermiddag roligt i området omkring stilladset. Den kommende stykke tid vil politiet dog holder ekstra øje med området.