Jeppe Jakobsen (tv.) er blevet genansat som pædagogisk medhjælper i Undløse Børnehus - og dét er han glad for. Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix Arkiv

DF-profil vraget af vælgerne: Nu har han fået nyt job

10. jul 2019
Dansk Folkeparti fik klø af vælgerne ved folketingsvalget den 5. juni, hvor partiet mistede 21 mandater. Jeppe Jakobsen var en af dem, der måtte sige farvel til Folketinget. Nu gør han comeback i børnehøjde.

Indtil for få uger siden bestod Jeppe Jakobsens arbejdsdag af samråd, udvalgsmøder og debatter i folketingssalen. Nu består hverdagen af bleskift, ture på legepladsen og fællessang. 

LÆS OGSÅ: 3F finder milliarder til Mette F.: Nu kan vi sikre nedslidte

Dansk Folkepartis tidligere ældreordfører har fået job som pædagogmedhjælper i Undløse Børnehus på Midtsjælland. Der er faktisk tale om et comeback i børnehøjde for Jeppe Jakobsen, da han er blevet genansat i institutionen. 

- Jeg har savnet at møde på arbejde hver morgen til tyve små arme, der bare gerne vil give mig et kram, siger Jeppe Jakobsen og fortsætter:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Dét foretrækker jeg frem for Christiansborg, hvor halvdelen af ens kolleger vil dolke en i ryggen.

Den 31-årige DF'er er ked af, at han er røget ud af Folketinget. Han forklarer, at han især ærgrer sig over afskeden på grund af debatten om minimumsnormeringer og børnetilskud, der med den nye regerings indtog skal til debat i folketingssalen. Jeppe Jakobsen mener, at der ikke er nok folkevalgte med erfaringer fra daginstitutionerne.

- De fleste politikere har jo kun erfaring fra aflevering og afhentning i daginstitutionerne. Mange af mine tidligere kolleger på Christiansborg ville have godt af én vagt eller to i en institution, så de kunne mærke presset på egen krop, siger han.     

Jeppe Jakobsen håber, at han til efteråret kan komme videre med den pædagoguddannelse, som han var gået i gang med, før han blev valgt ind i Folketinget. Han har ikke sluppet det politiske liv, da han stadig er medlem af byrådet i Holbæk Kommune.

Lige nu regner Jeppe Jakobsen med, at han genopstiller til næste folketingsvalg. Pædagogmedhjælperen forklarer til A4 Nu, at han ikke har tiltro til den nye og socialdemokratiske regering.

- Hvis det nye flertal kører landet af sporet, kan jeg nok ikke holde mig væk fra at gøre min pligt for Danmark, siger det tidligere folketingsmedlem, der ikke er i tvivl om hvilket job, der giver mest sjælefred.

- Børn er meget nemmere end politikere. Det er lettere at løse konflikter i en sandkasse, end det er i folketingssalen, siger Jeppe Jakobsen.