Vores navn viser, vi hører sammen

5. maj 2010
Det kan koste en kvinde 2.6 mio. i løn at skifte efternavn, fordi du bliver set på som dummere og mindre kompetent. Men karriere og løn er slet ikke med i overvejelserne hos de gifteklare, viser Avisen.dks rundspørge.

 

Skiftede du navn, da du blev gift?

 

Kirsten Tholstrup, enke, 62 år, bibliotekar på efterløn

"Jeg beholdt mit eget efternavn, og det var ret usædvanligt i 1974. Jeg kunne slet ikke forestille mig at tage en mands navn. Det var en del af min identitet at hedde Tholstrup. Vi flyttede fra København til Ringkøbing, lige efter vi blev gift. Der blev jeg kaldt Fru Bertelsen, fordi de var sikre på, at jeg bare havde glemt at nævne, at Tholstrup var mit mellemnavn. De kunne ikke forestille sig, vi ikke hed det samme til efternavn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Resultatet af undersøgelsen lyder vanvittigt, men det kan sagtnes være, at man lægger så meget i efternavnet."

 


Tommy Pamperin, gift, 57 år, selvstændig typograf

"Aldrig i livet. Jeg ville aldrig skifte navn. Jeg er Tommy Pamerin. Hvis nogen skulle skifte, var det min kone, og hun ville hedde Bech. Det havde hun altid gjort, og det er en del af hendes stolthed. Jeg har også været gift før, og min exkone beholdt navnet, og der skal ikke være to Fru Pamperin. Men man er helt forkert skruet sammen, hvis man tror man kan sige noget om personen ud fra deres navn. Det er fuldstændig lige meget."

 

Julie Katrine Jørgensen, samlevende, 28 år, fysioterapeut på barsel

"Vi skal bestemme, hvad vores søn skal hedde, og vi overvejer også at blive gift. Vi er lidt uenige. Faktisk temmelig meget. Jeg synes, han skal hedde mit navn til sidst, så han hedder Kretz Jørgensen. Min kæreste synes, han skal hedde Kretz til sidst eller kun Kretz. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil skifte navn. Jeg er stolt af at være sammen med min kæreste, og det viser, at vi hører sammen. Men jeg er også stolt af mit eget navn, det har jeg altid heddet, og det er mine forældres.

Jeg er overrasket over, at nogen kan lægge så meget i, hvad man hedder. Tit handler det jo om, hvis navn, der er mest interessant, og så vælger man efter det."