Fem drenge i alderen 11 til 17 år er blevet anholdt, fordi de mistænkes for at have begået et røveri mod en butik. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Voldsomt røveri: Fem børn anholdt

16. jan 2020, 12:50
Østjyllands Politi er skredet til anholdelse af fem drenge, som mistænkes for at stå bag et røveri i december.

Fem drenge i alderen 11 til 17 år er blevet anholdt af Østjyllands Politi. De sigtes for at have begået et voldsomt røveri mod en Smoke-it butik i Tilst den 14. december sidste år, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse ifølge eb.dk

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

Gerningsmændende bar masker under røveriet, hvor en af dem var udstyret med en pistol-lignende genstand. Våbenet blev under røveriet rettet mod en 20-årig ekspedient, hvorefter en af gerningsmændene råbte og truede med at skyde ham, hvis ikke han lagde sig ned. 

De unge slap afsted fra røveriet med to e-cigaretter, der svarer til en værdi af omtrent 1.000 kroner. Det var butikkens overvågningskameraer, som gjorde det muligt at identificere en af drengene på grund af hans ansigtsform og stemme. 

Efterforskningen ledte politiet på sporet af fire formodede medgerningsmænd. Onsdag eftermiddag blev de alle fem anholdt på forskellige adresser i Struer og Aarhus. 

Gruppens ældste dreng på 17 år blev ved samme lejlighed også sigtet for to andre røverier. Det handlede om et røveri i lystrup i november, hvor to drenge blev stukket ned med kniv.

Det andet røveri blev begået den 4. januar på Banegården i Aarhus. En gruppe af drenge truede en 20-årig mand til at udlevere sin Airpods-headset og sin kasket.     

LÆS OGSÅ: Nye tal - Dagpengene kommer næsten aldrig over en halv løn