VKborgmestre: Nok er nok

7. jun 2011, 06:35
Der er alt for meget fokus på stramninger på udlændigeområdet, mener flere borgerlige borgmestre.

Der bliver trådt på indvandrerne, og regeringspolitikerne har alt for meget fokus på at stramme udlændigelovgivningen.

Så skarp er kritikken fra regeringens bagland, nemlig en række borgerlige borgmestre.

Det skriver Information på baggrund af en undersøgelse foretaget af nyhedsbrevet Momentum blandt bl.a. 23 af landets borgerlige borgmestre.

Her mener 12 ud af 23 af de blå borgmestre, at landspolitikerne har for meget fokus på stramninger, når det kommer til udlændingeområdet, og at de bruger for lidt energi på at finde frem til nogle brugbare løsninger for samfundets hverdagsproblemer.

"Det drejer sig ikke om andet end stramninger. Der bliver trådt på indvandrerne og retspolitikken, hver gang regeringens støtteparti skal lægge stemmer til noget. Det bryder jeg mig ikke om," siger Niels Hermansen, der er Venstre-borgmester i Ringsted.

En anden partifælle - denne gang i Helsingør - er også utilfreds.

"Vi har brug for arbejdskraften. Alene af den grund er det meget uheldigt, hvis landspolitikerne fortsætter den meget negative retorik," siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen.

Integrationsminister Søren Pind (V) henviser til, at borgmestrene har ytringsfrihed.

"Jeg har altid følt, at det er tåbeligt at kritisere, at et spørgsmål fylder for meget. Vi har ytringsfrihed her i landet, og enhver er frit stillet med hensyn til at starte eller bidrage til en hvilken som helst debat," skriver han i en mail til Information.