VK vidste lov om børnecheck diskriminerede

12. mar 2014, 11:09
VKregeringen blev advaret om, at lov om optjeningsprincip til børnepenge er indirekte diskrimination og dermed ulovligt.

Mens Troels Lund Poulsen var skatteminister i VK-regeringen blev han flere gange advaret imod at indføre et optjeningsprincip for, udlændinge kunne modtage børnecheck, skriver Politiken.

Advarslerne faldt løbende under det lovforberedende arbejde i 2010, der gik forud for indførslen af optjeningsprincippet.

"Der er ingen tvivl om, at Troels Lund Poulsen har kendt til problemerne i forhold til Eu-retten. Der bliver ved med at være håndfaste advarsler fra Pensionsstyrelsen," siger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing til avisen.

Pensionsstyrelsen advarede Troels Lund Poulsen om, at en optjeningsperiode ville være "indirekte diskrimination", hvilket er ulovligt i forhold til EU-retten.

Nuværende skatteordfører, Nadeem Farooq (R), er bestyrtet over Politikens afsløring.

"Det er ren amatørisme. Men det tegner også et billede af, at man har været fuldstændigt vidende om, at der har været et problem i forhold til EU, men man tog det slet ikke seriøst. Han (Troels Lund Poulsen, red.) har fået skåret problemerne ud i pap, og har alligevel systematisk valgt at overhøre det," siger han til Politiken.