Københavns Politi sigtede onsdag en 29-årig ejer af en virksomhed for svindel med corona-hjælpepakke. Ejeren er blevet varetægtsfængslet. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Firma-ejer fængslet for snyd med hjælpepakke

18. jun 2020, 11:08
Sigtelsen mod en 29-årig mand går på, at han svigagtigt skal have ansøgt om lønkompensation til fem ansatte.

En 29-årig ejer af en virksomhed blev onsdag varetægtsfængslet for svindel med lønkompensation. Han er foreløbigt blevet fængslet i 13 dage.

Det oplyser Københavns Politi.

Manden sigtes for svindel for 427.500 kroner. Han skal have ansøgt om lønkompensation for fem ansatte, selv som de ikke egentlig var ansat, og virksomheden ikke var berettiget til kompensationen.

Erhvervsstyrelsen opdagede det dog, så han fik ikke pengene udbetalt. Det er uvist, hvordan manden forholdt sig til sigtelsen.

Politiet har fundet flere personer, som det mistænker for at have snydt med hjælpepakkerne.

Blandt andet blev en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder i et selskab i byggebranchen også fremstillet i et grundlovsforhør onsdag.

Det skete i Retten i Nykøbing Falster, som valgte at varetægtsfængsle de to ind til 6. juli.

De sigtes for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for cirka 1,7 millioner kroner ved at udnytte ordningen med lønkompensation.

De nægtede sig begge skyldige ved retsmødet, der blev holdt for lukkede døre. Kvinden har kæret beslutningen om fængsling til landsretten, mens manden har taget forbehold for at kære.

Ordningen med lønkompensation er en del af hjælpepakkerne til erhvervslivet, som er vedtaget på grund af coronakrisen.

Lønkompensationen indebærer, at virksomheder kan få betalt en del af lønnen til ansatte, som ellers stod til at blive fyret.

Ifølge ordningen er det en betingelse, at de ansatte ikke arbejder, mens det offentlige betaler den ekstraordinære støtte.

Foruden de to grundlovsforhør onsdag er flere tidligere blevet varetægtsfængslet på grund af mistanke om snyd med hjælpepakkerne.

Tidligere i juni blev en 32-årig mandlig direktør fra Greve varetægtsfængslet i fire uger. Han skal have søgt staten om knap 220.000 kroner i lønkompensation for medarbejdere, som han ikke havde. Han nægter dog bedrageri.

En 57-årig mand blev i maj i Københavns Byret varetægtsfængslet og sigtet for uberettiget at få udbetalt i alt 1,2 millioner kroner. Han fik tirsdag forlænget sin fængsling i fire uger mere. Han nægter sig også skyldig.

/ritzau/