Virksomheder siger nej til handicappede

30. nov 2009
Ny undersøgelse viser, at seks ud af ti virksomheder ikke har handicappede ansat og mange ønsker slet ikke at ansætte handicappede.

Der er langt mellem kørestolene og blindestokkene på de danske arbejdspladser.

Seks ud af ti virksomheder har ingen ansatte med handicap, og under halvdelen af dem vil uden forbehold ansætte handicappede i fremtiden.
Det viser en rundspørge blandt 406 virksomheder, som Jysk Analyse har gennemført for Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere. Netværket arbejder for at begrænse social udstødning og styrke integration på arbejdsmarkedet.

"Undersøgelsen viser, at vi stadig er bange for det, vi ikke kender," siger Stig Langvad, formand for  Danske Handicaporganisationer, der er paraplyorganisationen for de danske handicaporganisationer.

Blikket væk fra kørestolen

I følge Stig Langvad handler det om fordomme ude i virksomhederne.

”Få blikket væk fra kørestolen og ret det i stedet på personen i den,” lyder hans opfordring til virksomhederne.

Han peger også på, at undersøgelsen viser en stor mangel på viden om handicappede i de danske virksomheder. For eksempel svarer mange virksomheder, at grunden til, at de ikke ansætter handicappede, er, at de ikke får nogen ansøgninger fra dem

”Det rimer jo ganske dårligt med, at hver anden med et handicap, der kan arbejde, faktisk har et job, så nogen ansøgninger må der jo komme ud,” siger Stig Langvad.

En meget lille gruppe

Hos Dansk Industri hæfter arbejdsamarkedspolitisk chef Steen Nielsen sig ved, at det er en meget lille gruppe på cirka 15 procent, af virksomhederne der er helt afvisende overfor at ansætte personer med handicap.

”Jeg tror, at man ude i virksomhederne kan have haft nogle konkrete oplevelser, hvor handicappede har søgt jobs, de ikke kunne klare på grund af deres handicaps,” siger han til Avisen.dk.

Han vil dog ikke helt afvise, at der også kan være tale om fordomme mod handicappede.

”Vi slår gerne et slag for en mangfoldig medarbejdersammensætning i virksomhederne, for det er en fordel for alle virksomheder at få ideer fra så forskellige mennesker som muligt,” siger Steen Nielsen. 
 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af Jysk Analyse i september 2009.

Den bestod af 406 telefoninterviews med personaleansvarlige ledere fra virksomheder med 5 ansatte eller derover.

Virksomhederne er delt op i tre grupper: 5-9 ansatte, 10-49 ansatte og flere end 50 ansatte.

30 pct. af interviewene er foretaget i Region Hovedstaden, 13 pct. i Region Sjælland, 22 pct. i Region Syddanmark, 22 pct. i Region Midtjylland og 12 pct. i Region Nordjylland.