Byens_Forlag_1
Hos Byens Forlag, som Thomas Aagaard Skovmand (billedet) er forlægger hos og stifter af, har de ansatte hverken fast kontor eller kantineordning, men der er frihed til at gøre arbejdet, som det passer dem. Foto: Henning Due

Arbejdsplads har byttet kontoret ud med en café: Træt af hold øje med hinanden-kulturen

12. okt 2020, 06:00
Hos Byens Forlag foregår en stor del af arbejdet hjemme, og forlaget har aldrig haft et fast kontor til sine ansatte. Det er der stor frihed forbundet med, mener ejeren og en af medarbejderne, men når chefen ikke kigger dig over skulderen, kan det være svært at trække stregen mellem arbejde og fritid.

At kalde det et hovedkvarter er så meget sagt. At kalde det et kontor rammer heller ikke lige på kornet.

Det er svært at finde de præcise ord, når man skal forsøge at beskrive det 44 kvadratmeter store butikslokale på adressen Istedgade 102 i København. 

Her hører Byens Forlag hjemme, men Byens Bogcafé bor her også, og man kan ikke rigtig se forskel på dem, der betaler for kaffen, og dem der serverer den, ligesom det er svært at gennemskue, at nogle er gæster, mens andre faktisk sidder på deres arbejdskontor.

Lokalet fungerer både som café og som arbejdsplads for Byens Forlags ansatte, og på en arbejdsdag redigerer de ansatte bøger og serverer kaffe - nogle gange på samme tid.

LÆS OGSÅ: Langer ud efter kommunes corona-beslutning: Tager ikke hensyn til ansatte og borgere

Forlagsvirksomheden rykkede ind på adressen i 2013 og har fra første dag fungeret som en petriskål for et eksperiment, der minder om det, tusindvis af danske arbejdspladser blev kastet ufrivilligt ud i i foråret, da landets myndigheder opfordrede alle danske arbejdspladser, der kunne, til hjemmearbejde for at undgå spredning af corona-virus.

Da nedlukningen ramte Byens Forlag, gjorde det ikke den store forskel for de ansatte. De havde øvet sig i forvejen.

- Vi har altid arbejdet deltids hjemmefra, så vi skulle blot gøre mere af det, vi plejer, siger Thomas Aagaard Skovmand, der er forlægger og stifter af Byens Forlag, da A4 Arbejdsliv møder ham på adressen.

Thomas Aagaard Skovmand er uddannet journalist og er 'opvokset' i de traditionelle kontorlandskaber, og det var hans oplevelser dengang, der gav ham ideen til at skabe en anden type arbejdsplads.

Jeg har stor tillid til, at de ansatte selv styrer deres arbejde og arbejdstid. Hvis man kan styre det, uden at det går ud over privatlivet, er det jo fedt. Normalt henter jeg selv mine børn klokken 13, men så sidder jeg også nogle gange om aftenen og arbejder
Thomas Aagaard Skovmand, forlægger og stifter af Byens Forlag

- Jeg var træt af dynamikken på et kontor, hvor man spiser frokost klokken 12 hver dag, og den der 'hold øje med hinanden-kultur', der foregår helt automatisk. Chefen holder øje med de ansatte, og alle holder øje med, hvornår de andre går og kommer, siger han.

Ekstrem frihed

Jeg har sat mødet i stævne for at gøre corona-nedlukningstruede arbejdspladser klogere på, hvad man kan lære af en virksomhed, der blev født hjemløs, og som hverken har lejet eller bygget et kontor til sine ansatte. 

- Jeg kan gode lide, at der ikke står nogen og kigger mig i nakken, når jeg arbejder. Det er der ekstrem meget frihed i, og jeg har forsøgt at skabe en arbejdsplads og et arbejdsmiljø, hvor det er sådan. Det skal man kunne trives i, siger Thomas Aagaard Skovmand.

Hos Byens Forlag får man hverken en sundhedsforsikring, fast kantineordning eller høj løn med i ansættelseskontrakten, men man får nogle andre goder, mener han.

- Jeg har stor tillid til, at de ansatte selv styrer deres arbejde og arbejdstid. Hvis man kan styre det, uden at det går ud over privatlivet, er det jo fedt. Normalt henter jeg selv mine børn klokken 13, men så sidder jeg også nogle gange om aftenen og arbejder, siger Thomas Aagaard Skovmand.

Byens Forlag er en lille virksomhed og beskæftiger 10 personer i dag, som arbejder cirka halvdelen af tiden på café. 

Et møde per uge

Bogcafeerne findes også i Vejle og Aarhus og fungerer som en slags udadvendte kontorer - et show room - for forlagets bøger.

Hos Byens Forlag er der kun ét møde om ugen, for Thomas Aagaard Skovmand mener ikke, der er brug for flere møder i løbet af en arbejdsuge, og han har det i det hele taget stramt med for mange kasser i arbejdslivet.

- Jeg er ikke modstander af systemer og rutiner, men jeg tror, det er vigtigt, at man ser lidt afslappet på dem, siger han.

Man er sin egen chef, og jeg kan stå sent op, hvis det passer mig bedst, og hvis jeg har en kaffeaftale klokken 10.30 om formiddagen, kan jeg også nå det
Rolf Skov Madsen, redaktør på Byens Forlag

Arbejdsformen passer godt ind i Rolf Skov Madsens liv. Han er redaktør på forlaget og passer cafeen i Istedgade to dage om ugen.   

- Jeg kan godt lide det, men man skal lige tilpasse sig til måden, det foregår på, siger han.

Man skal kunne lide at være selvstændig for at kunne lide at arbejde på en arbejdsplads som Byens Forlag, mener han.

- Man sidder alene 70 procent af tiden, og hvis du er typen, der har brug for at sparre med kolleger, er det her ikke stedet for dig, siger han.

Rolf Skov Madsen er 33 år, startede på forlaget som praktikant og fik efterfølgende en fastansættelse som redaktør.

Svært at finde balance

Tre dage om ugen arbejder han hjemme, og i begyndelsen kæmpede han med at finde en god balance mellem arbejds- og fritid. 

- Du kan arbejde, så længe du orker, med det, vi laver, og arbejdet kan godt skride ind i privatlivet, og så er det svært at finde balancen mellem privatlivet og arbejdslivet, siger han. 

Alt i alt fungerer det 'udmærket' at skifte mellem arbejdspladserne og ikke skulle møde ind på det samme kontor hver dag, mener han. 

- Jeg ser mine venner om aftenen, og jeg går til fodbold, og jeg savner ikke et fast kontorjob, siger Rolf Skov Madsen.

Afgiver kontrol

Det er først og fremmest friheden i jobbet, han godt kan lide.

- Thomas afgiver meget kontrol, når han ikke kan sidde og holde øje med os. Man er sin egen chef, og jeg kan stå sent op, hvis det passer mig bedst, og hvis jeg har en kaffeaftale klokken 10.30 om formiddagen, kan jeg også nå det, siger han. 

Men han lægger ikke skjul på, at der også er bagsider ved at arbejde for en virksomhed som Byens Forlag, hvor du er din egen chef.

Nogle gange trækker arbejdet ud, og det sker, at han har en ti timers arbejdsdag, hvis han sidder med en stram deadline.

- Før i tiden arbejdede jeg mere om aftenen, end jeg gør i dag. Nu prøver jeg at lukke ned klokken 17. Det er jo meget rart at have faste arbejdstider, så jeg forsøger at have et ni til fem-job, siger han.