Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Virksomhed i Hillerød skal hjælpe Bill Gates

30. apr 2020, 20:09
En fond ejet af Bill Gates vil poste penge i at bekæmpe coronavirusset med behandling.

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates har indgået en aftale med virksomheden Fujifilm Diosynth Biotechnologies Denmark i Hillerød om at producere medicin til behandling af coronavirus.

Det skriver Børsen og TV2.

Aftalen indebærer, at virksomheden reserverer sit produktionsanlæg og en betydelig andel af sin kapacitet til at producere lægemidlet. Det vil formentlig først ske fra 2021, lyder det.

Produktionsanlægget i Danmark er en af Fujifilms fire medicinalfabrikker.

Fujifilms er bedst kendt for at lave kameraudstyr, men producerer også medicinsk udstyr.

Finansieringen til projektet kommer fra en fond, som Bill Gates står bag sammen med sin hustru. Også virksomhederne Wellcome og Mastercard er med.

Projektet har samlet set afsat knap 860 millioner kroner, der er målrettet bekæmpelse af coronavirus. Det fremgår ikke, hvor stort et beløb Hillerød-virksomheden får del i, skriver TV2.

At valget falder på den danske virksomhed har bragt stor glæde i Hillerød.

Administrerende direktør Lars Petersen siger ifølge Børsen, at Fujifilm Diosynth Biotechnologies Denmark er en af de få virksomheder i verden, som kan producere biologisk medicin i en stor skala.

Han mener, det er derfor, valget er faldet på dem.

- Det er en helt speciel situation, at vi kan lave medicin til så mange mennesker. Det er medicin, der har stor betydning, når man er blevet syg, siger Lars Petersen til Børsen.

/ritzau/