Vinkup til 40 kr. flasken

4. feb 2010
John Iversen: Ugens bedste køb er moderne og på tilbud til 40 kroner.

For blot nogle få år siden var man ikke i tvivl, når man fik australsk vin i glasset. Sorte, solmodne, sødmefyldte og masser af frugt.

Vine, som gjorde sig bedst sammen med barbecuekrydret mad fra den varme trækulsgrill. Det var ingen tilfældighed, at indtil 1960’erne var vinproduktionen i Australien lagt an på hedvine a la portvin.

Men i dag er stilen ændret mere i retning af de europæiske vine. Derfor er det meget lettere at drikke de australske vine sammen med det franske og endog det italienske køkken.

Australien er i disse år hårdt ramt af klimaforandringer, og derfor er det en stor kamp for vinproducenterne at undgå, at druerne bliver for modne og dermed for alkoholtunge.

Man skal være opmærksom på, at australierne bruger syre til at justere de tunge rødvine for at holde dem friske. Det er fuldt lovligt og er udmærket til vine, som ikke skal gemmes. Og det gælder jo langt de fleste, når vi tænker på, at 95 procent af al vin, som købes, drikkes inden for den første uge efter købet!


Ugens bedste køb:Vision, cabernet sauvignon, Nugan Estate, Australien, 2008. 79,95 kroner flasken. På tilbud til 39,95 kroner flasken. Super Best i hele landet. Nærmeste forhandler: 3613 0078. www.gobivin.dk
Endnu et eksempel på en moderne australsk vin, som er lavet på cabernet sauvignon. Den har en fin duft af solbær og vanille fra fadlagringen. Til tilbudsprisen er der meget vin for pengene. Undgå normalprisen.


Ugens bedste vin:


Quarterback, Mc.Laren Vale Red Wine, Australien, 2007. 149,95 kroner flasken. På tilbud til 99,95 kroner flasken. HJ.Hansen, Magasin og Vinspecialisten. Nærmeste forhandler:6312 8200. ww.hjhansen-vin.dk
Det er flot vin. Dyrt. Men på tilbud et rigtigt godt køb. Lang eftersmag. Tænk på chokolade, solbær og krydderier. Ikke alt for varm, men rigtig flot afbalanceret.
Bergerie de l'Hortus Rouge Classique Pic Saint Loup, Sydfrankrig, 2008. 79,95 kroner flasken. Philipson Wine. Nærmeste forhandler:7022 6888. www.philipsonwine.com
Vi er i Sydfrankrig. Det europæiske Californien med masser af eksperimenter. Flot kølig stil med hindbær, sort peber og violer.


Ugens vine:Poggio al Casone, Chianti Riserva, Castellani, Toscana, Italien.2006. 79,75 kroner flasken. På tilbud til to flasker for 125 kroner. Skjold Burne butikkerne. Nærmeste forhandler: 4345 1422. www.skjold-burne.dk
En flot klassisk Chianti, som viser, hvor flot en drue sangiovese er. Her er kirsebærsten, vanille og chokolade i næsen. Dejlig vin med fine minder om et solrigt Italien.
San Michele All’Adige, Trentino, marzemino, Istituto  Agraria, Italien, 2008. 99,75 kroner flasken. Bichel Vine. Nærmeste forhandler: 8622 9400. www.bichel.dk
En rødvin fra det nordlige Italien. Lavet på den sjældne marzemino drue. Blomster og frugt i næsen. Helt afgjort alt for dyr.John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.