Vinguide: Ugens bedste til 34 kr. flasken

29. maj 2010
Avisen.dks vinanmelder er i et amerikansk mood og byder i denne uge ikke bare på god vin til få penge, fantastisk amerikansk vin men også en BBQopskrift.

To vine fra USA i samme uge er en sjældenhed. Og så endda to vine fra samme område og fra den samme årgang. Den eneste forskel er druesorten. Begge vine oser af frugt, krydderier, fadlagret eg og en masse sødme. De er begge fremragende ledsagere til ægte amerikansk BBQ mad. Mangler man inspiration til sin egen private BBQ, er der masser af ideer at hente i Jamie Olivers nye kogebog, som blot hedder JAMIES AMERIKA. Den er netop udkommet. Jeg er især begejstret for en opskrift, som Jamie Oliver har fundet på en restaurant i New York, der hedder Daisy May’s BBQ. Lækre kalveribben marineret i en blanding af muscovasukker, honning og oksebouillion. Efter fem timer bliver den smidt i ovnen et par timer, og derefter kan man til sidst give den 10 minutter på grillen. Drik en af ugens to flotte amerikanske vine til BBQ. Eller invester i dem begge to og inviter et par venner til grillmad.

 

Ugens vine:

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ugens bedste køb

http://media.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=264561&sizeid=10

Uxmal, Seleccion, Syrah, Catena, Mendoza, Argentina, 2009. 33,95 kroner flasken. Philipson Wine. Nærmeste forhandler: 7022 6888. www.philipsonwine.com

Ret utroligt, at man kan få en så dejlig vin til 33,95 kroner flasken. Vellavet, afbalanceret vin som er helt igennem let tilgængelig. Tøv ikke.

 

 

Ugens bedste vinhttp://media.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=264561&sizeid=10

 

Rosso di Montalcino, Collosorbo, 99,95 kroner flasken. På tilbud til 79,95 kroner flasken i denne uge. SuperBest butikkerne I hele landet. Nærmeste forhandler: www.gobivin.dk

Italiensk elegance lavet på Toscanas flotte Sangiovese drue. Kirsebærsten, træ fra fadene og dejlig frugt. Hvad kan man forlange mere? Og så endda på tilbud.

 

http://media.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=264561&sizeid=10

Grove Street, Mendocino County, Cabernet Sauvignon, Californien, USA, 2007. 125  kroner flasken. På tilbud til 99 kroner flasken. A Vinstouw. Nærmeste forhandler: 9712 1416. www.a-vinstouw.dk

 

 

Der er næsten for meget af alt. Solbær, cigarkasse, krydderier og masser af duft i glasset. En ren BBQ vin, som skærer langsomt men sikkert igennem både svinekød og oksekød fra grillen.

 

http://media.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=264561&sizeid=10

Zig ZAG ZIN, Mendocino County, Zinfandel, Californien, USA, 2007. 118 kroner flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler:6614 4448. www.wine.dk

Zinfandel eller Primitivo som er navnet i Italien er næsten altid en sødmefuld og frugtrig bombe. Også her er der virkelig smæk for skillingen. Som jeg skrev ovenfor, er vi direkte i Jamie Olivers Amerika.

 

 

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006.

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne