Vinguide: Tid til glas i utide på terrassen

29. apr 2010
John Iversen: Ugens bedste vin er intet mindre end en tæskelækker mousserende vin, lyder det fra avisen.dks vinanmelder, der desuden synes, at foråret nu er så fremskredent, at man sagtens kan se sig om efter flasken til et glas i utide på terassen.

Vin fra Washington er en sjælden gæst. Både her i vintesten og generelt på det danske vinmarked. Staten Washington i den nordligste del af USA's vestkyst er USAs næstvigtigste vinproducerende stat. Det kommer nok bag på de fleste, at der faktisk bliver produceret vin i alle USAs stater i større eller mindre omfang. I staten Washington er det især de to Bordeauxtypiske druer Merlot og Cabernet Franc, der klarer sig godt. De nyder godt af nogle lange varme somre, som giver dejlig frugtrige vine. Det gælder også denne uges vin fra det nordvestlige USA, som er lavet på 100 % Merlot. En næsten helt sort fløjlsagtig vin med en stor duft af blå blommer. Masser af sødme. Fin til barbecue og grill.

Ugens bedste vin

Cremant de Bourgogne, Reserve, Brut.Bourgogne, Frankrig.99,95 kroner flasken. På tilbud i denne uge til 79,95 kroner flaske. I alle Super Best butikkerne. Nærmeste forhandler: 3613 0077.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tæskelækker mousserende vin til en fantastisk pris. Det er ikke Champagne. OK.  Men det er rigtig godt og med masser af dejlig duft af frisk smør og toast. Nyd den endelig. Som aperitif eller til et glas i utide på terrassen.

Ugens bedste køb

Ticket to Chile, Carmenere, Reserve, Chile, 2008. 59,95 kroner flasken. Lautia Vin. Nærmeste forhandler: 7020 7074

Flot, flot vin fra Chile, som har alt det man kan i Sydamerika. Masser af frugt. Masser af krydderier. Der er ikke noget at sige til, at Chile er danskernes mest foretrukne vinland.

Wallace, By Ben Glaetzer, shiraz, grenache, Barossa Valley, Australien. 2007. 139 kroner flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler: 6614 4448. www.wine.dk

Kraftig vin fra down-under med masser af varme og typiske sort peber toner og lækker frugt. Lidt dyr. Men også et utroligt spændende bekendtskab.

Yering by Laudrup, Chardonnay, Victoria, Australien, 2008. 99 kroner flasken. I alle Føtex butikkerne. Kig efter specielle tilbud.

Specielt udvalgt af Michael Laudrup til Føtex. En meget lækker og frisk Chardonnay. Slank og alligevel med en rund fedme. Her er vinen til en lækker salat Nicoise med tun og æg.

Chateau Saint Michelle, Stimson Cellars, Merlot, Washington State, USA, 2007. 79 kroner flasken. Vinens Verden. Nærmeste forhandler: 6614 448. www.wine.dk

Merlot baseret frugtbombe fra det nordvestlige USA. Næsten helt sort i farven. Som omtalt ovenfor: Lækker til grillmad.

 

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006.

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne