Vinguide: Forår er lig med hvidvin!

8. apr 2010
John Iversen: Ugens bedste køb er en Chablis til under 100 kr.

Foråret er til hvide vine, og i denne uge kan vi præsentere to af de store franske hvidvinsdruer. I den franske Loire dal er det den blomsteragtige sauvignon blanc, der er basis i de store Sancerre og Pouilly Fume vine. De er dyre, men også utroligt lækre. Ugens vin derfra er en lækkerbisken, som man også får lov til at betale for.

Den anden hvide vin er fra Bourgogne, hvor det er chardonnay druen, der er basis for nogle af de største hvidvine i verden. Ugens bedste køb er en Chablis til en utrolig billig pris. Den kommer fra La Chablisienne, som er et veldrevet kooperativ i Bourgogne, som hele tiden laver høj kvalitet og elegante vine til en overkommelig pris.

 

Ugens bedste køb

Chablis, Les Venerables, Vielles Vigne, La Chablisienne, 2008. 99,95 kroner flasken. Philipson Wine. Nærmeste forhandler: 7022 6888. www.philipsonwine.com

Her er ikke tale om kooperativets dyreste vin, men der er utrolig meget vin for pengene. Knivskarp og mineralsk med en karakteristisk cremet tekstur. Lækker vin som er vanedannende. Burde være på recept!

 

Ugens bedste vin

Pouilly Fume Tradition Cullus, Domaine Masson-Blondelet, Loire, Frankrig, 2005. HJ.Hansen, Vinspecialisten, MagasinMad&Vin. Nærmeste forhandler: 6312 8200. www.hjhansen.vin.dk. 229,95 kroner flasken.

Her er masser af alting. Hyldeblomst, krydderier og lidt lime i næsen. En helt igennem rank vin, som passer fint til lys fisk og friske rejer. Dyr – men utrolig lækker.

 

 

Cantiga, tempranillo, Rioja, Spanien, 2008. 69,75 kroner flasken. Vinmonopolet. Nærmeste forhandler: 8720 0888.

En klassisk Rioja vin lavet på den spanske nationaldrue, tempranillo. Drik den til en grillet svinekotelet.

 

Barolo, Terra da Vino, Piemonte, Italien, 129,95 kroner flasken. På tilbud i denne uge til 99,95 kroner flasken. I alle SuperBest butikker. Nærmeste forhandler: 3613 0078. www.gobivin.dk

En Barolo til en fornuftig pris. Jord, mørke bær og lakrids i næsen. Lad den endelig få luft, og drik den ikke for varm.

 

Cline, zinfandel, Californien. USA, 2007. 99 kroner flasken. På tilbud til 85 kroner flasken. Vinoble butikkerne i hele landet. Nærmeste forhandler: 8755 9900. www.vinoble.dk

En meget varm vin hvor duften af chokolade og mørk frugt stiger lifligt op fra glasset.

 

 

 

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen. 

Han er medforfatter til bogen "Kom godt i gang med vin" fra 2006.

Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.

John Iversen er 55 år, gift, far til tre og bor i København.