- Den her sag har haft stor principiel betydning, og derfor er jeg selvfølgelig overordentligt tilfreds med den aftale, der er landet, siger formanden for Dansk Magisterforening (DM), Camilla Gregersen. Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Ville fyre tre tillidsvalgte: Nu trækker arbejdsgiver i land

30. jan 2020, 16:49
Tre tillidsvalgte på Naturhistorisk Museum Aarhus fik i december en fyreseddel. Dengang sagde formanden for Dansk Magisterforening (DM), Camilla Gregersen, at hun aldrig havde hørt om noget lignende. Nu har de to parter indgået et forlig.

I december fik 3 ud af 35 medarbejdere på Naturhistorisk Museum Aarhus en fyreseddel. Det usædvanlige var, at de alle tre var tillidsvalgte. Det drejede sig om en tillidsrepræsentant, en suppleant og en næstformand i samarbejdsudvalget.

Det fik dengang Dansk Magisterforening (DM), hvor de opsagte medarbejdere var organiserede, op i det røde felt:

- Det er helt uacceptabelt at pege på tre tillidsvalgte til fyringer ud af tre mulige. Jeg har faktisk aldrig hørt om noget lignende. Det her er så principielt, at hele fagbevægelsen må sætte foden ned, sagde Camilla Gregersen, der er formand for DM, til A4 Nu.

LÆS OGSÅ: Flere tillidsvalgte fyret - Jeg har aldrig hørt om noget lignende

Nu har parterne været til et forhandlingsmøde, der er mundet ud i et forlig. Det betyder, at Naturhistorisk Museum Aarhus har trukket to af deres opsigelser tilbage, og at der er indgået en fratrædelsesaftale med den sidste.

Den danske model hviler på en række principper, herunder beskyttelsen af tillidsvalgte. Det er afgørende for relationen mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, at vi kan regne med de aftaler, der er indgået.
Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening

- Den her sag har haft stor principiel betydning, og derfor er jeg selvfølgelig overordentligt tilfreds med den aftale, der er landet. Tillidsvalgte har krav på en særlig beskyttelse, og det er vigtigt, at arbejdsgivere bredt set anerkender den præmis for samarbejdet, skriver Camilla Gregersen til A4 Nu og uddyber:

- Den danske model hviler på en række principper, herunder beskyttelsen af tillidsvalgte. Det er afgørende for relationen mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, at vi kan regne med de aftaler, der er indgået. Og derfor glæder det mig, at vi er nået til enighed med Naturhistorisk Museum om en aftale, der holder fast i de principper.

LÆS OGSÅ: Konflikt kan ramme over 600.000 ansatte - Sådan er du sikret ved strejke eller lockout

Også direktør fra Naturhistorisk Museum Aarhus, Bo Skaarup, er tilfreds med aftalen.

- Jeg er glad for, at vi nu endelig har fundet en fælles løsning, som både tilgodeser museets økonomiske præmisser og DM’s synspunkter. Således føler jeg mig overbevist om, at der både kommer et styrket Naturhistorisk Museum ud af disse måneders arbejde, men også et styrket og mere tillidsfuldt samarbejde mellem DM og museet med øget opmærksomhed på vores indbyrdes forbundne interesser på arbejdsmarkedet, siger han ifølge pressemeddelelsen fra DM.