Villadsen trækker sig som formandskandidat

5. sep 2013, 13:56
Formanden for Transportgruppen i 3F, Jan Villadsen, trækker sig ud af valget om at blive den nye forbundsformand i 3F, erfarer Avisen.dk.

Jan Villadsen har trukket sig som kandidat til posten som forbundsformand for 3F, erfarer Avisen.dk.

Den overraskende udmelding kommer efter, at hovedbestyrelsen i dag trådte sammen for at komme med deres anbefalinger af en kandidat forud for kongressen om to uger.

Dermed er forbundssekretær Per Christensen rykket et stort skridt nærmere posten som 3F's stærke mand. Og hovedbestyrelse i 3F har indstillet ham som den nye forbundsformand.

Villadsen ville væk fra Socialdemokratiet

Jan Villadsen har særligt markeret et ønske om, at 3F skulle være mere fri for de partipolitiske bindinger til Socialdemokratiet.

”En del af de arbejdervælgere, som Socialdemokratiet har mistet, går til højre og venstre. De betragter os som et sidehæng til socialdemokratiet. Vi skal kunne snakke med alle og lave politiske aftaler, også når der ikke er en socialdemokratisk ledet regering,” har han udtalt til Avisen.dk.

Med 320.000 medlemmer i ryggen bliver afløseren for afgående Poul Erik Skov Christensen en af landets mest indflydelsesrige mænd.

Udpeget

Per Christensen glæder sig over at have opbakning til sit kandidatur.

"Jeg er utrolig glad og stolt over den opbakning og støtte, jeg har fået fra forbundets daglige ledelse og hovedbestyrelse. Nu er det op til kongressen og de 863 delegerede, og jeg ser frem til den spændende debat om forbundets fremtid, vi skal have – og altid har – på vores kongresser," siger han til Fagbladet 3F.

Per Christensen har uddannelsesløftet af 3F's medlemmer som sit hjertebarn.

”Det er det, som kvalificerer og bevarer vores medlemmers tiltrækningskraft på arbejdsmarkedet. Det er afgørende for din livsløn, hvordan dine børn klarer sig i skole, og for dit helbred,” siger Per Christensen.

Han blev kandidat til posten, efter at Poul Erik Skov Christensen mandag annoncerede, at han ikke genopstiller af helbredsmæssige årsager.

Den nye forbundsformand bliver valgt på 3F’s kongres den 16. september. Valget bliver truffet af de 863 delegerede.