SER Hegn i Fredericia udviklede ny teknologi og fik opgaven med vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Omdiskuteret hegn skaber nye arbejdspladser

4. dec 2019, 21:21
Fredericia-virksomhed skulle forklare, hvordan man kunne bygge vildsvinehegn millioner af kroner billigere end andre.

Fredericia-virksomheden SER Hegn fastansætter nu de 12 medarbejdere, som har sat det 70 kilometer lange vildsvinehegn op, der mandag stod klar langs den dansk-tyske grænse.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde i problemer: Får hjælp af kendt rigmand

Arbejdet med vildsvinehegnet har nemlig fyldt ordrebogen, så SER Hegn fremover har 65 montører landet over.

Men før det kom dertil, skulle SER Hegn gennem en nervepirrende periode. For selvom virksomheden havde fået opgaven med vildsvinehegnet, så ville man gerne have en forklaring på, hvorfor SER Hegn kunne klare opgaven for 34 millioner kroner og vandt udbuddet.

- Sidste år ved denne tid fik vi et brev fra regeringen, hvor vi blev bedt om at forklare vores usædvanlige lave tilbud. Da var jeg bange, siger direktør Henrik Hallenberg Rasmussen til Ritzau.

- Vi havde jo gennemregnet vores tilbud, men vi gjorde det lige et par gange yderligere.

- Det er klart, at når der er over 30 millioner op til nummer to tilbudsgiver, så bliver man lidt nervøs, tilføjer direktøren.

LÆS OGSÅ: Efter million-konkurs og skandaler: Kendiskok forlader skuden

Men forklaringen var simpel. Virksomheden indførte ny teknologi, der har gjort det muligt at løse opgaven billigere.

- Vi har udviklet en maskine, der driver jernpælene halvanden meter i jorden med gps-teknologi.

- Så hvor to mand før kunne nå 40 pæle med en dagsproduktion, så kan en mand nu sætte 130 pæle, forklarer enrik Hallenberg Rasmussen.

Desuden fræser en maskine render til hegnet i stedet for at grave dem.

Det 70 kilometer lange vildsvinehegn har SER Hegn ikke kun brugt til at indføre ny teknologi, men også som "en kæmpe hegnsskole", som nu rulles ud i alle vores afdelinger, forklarer direktøren.

- Det kan ikke beskrives, hvor stor en betydning den her opgave har haft for vores firma, siger Henrik Hallenberg Rasmussen.

Det første spadestik til hegnet, der skal holde vildsvin ude af Danmark, blev taget i januar, og det sidste hegnsfag i vildsvinehegnet blev montere mandag formiddag.

Et bredt flertal i Folketinget står bag beslutningen om at etablere det omdiskuterede vildsvinehegn, og der blev afsat 80 millioner kroner til opgaven. Ifølge Henrik Hallenberg Rasmussen klarede SER Hegn altså opgaven for 34 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Støjberg afslører: "Den værste juleaften i mit liv"