20200928115341425_1000
Sådan så sidste års finale ud i "Vild med dans", da skuespiller Jakob Fauerby og partner Silas Holst dansede deres freestyle. Parret endte med at skrive verdenshistorie som det første par nogensinde af samme køn til at vinde dansedysten. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sådan påvirker corona Vild med dans

29. sep 2020, 11:42
- Situationen udvikler sig hele tiden. Det vil vores regler og retningslinjer derfor også gøre, oplyser TV2.

På fredag går 12 kendisser på gulvet i årets "Vild med dans" - og ligesom resten af landet må også det populære program tilpasse sig den allestedsværende coronapandemi.

- Det er selvfølgelig en helt anderledes måde at afvikle "Vild med dans" på i år, men vi glæder os helt enormt til at komme i gang og tager alle de forbehold, vi skal, for at det afvikles forsvarligt, forsikrer TV2's underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech.

De enkelte dansepar er i samme smittekæde, men de respektive 12 par er fysisk adskilt i træningslokalerne og opfordres til at holde afstand til hinanden.

Det skal forhindre smitten i at brede sig, såfremt den skulle ramme.

- Alle testes minimum en gang om ugen for corona og har dermed mulighed for at fremvise et gyldigt covid-pas, og hele produktionen er desuden opdelt i adskilte zoner, så vi undgår unødvendig kontakt mellem de forskellige grupper, oplyser Thomas Richardt Strøbech.

- Vi har stort fokus på, at alle medvirkende på og bag scenen i løbet af prøvetiden og selve showet holder fysisk afstand og respekterer reglerne om for eksempel afstand og afspritning, tilføjer han.

Hvis en af de medvirkende skulle blive enten ramt af corona eller skal i karantæne, er der ikke en nagelfast plan for, hvordan det vil komme til at påvirke programmet.

- Der er en lang række forskellige scenarier, der kan udspille sig i den situation. Det vil altid bero på en konkret vurdering af den enkelte sag - så udfaldet kan også være forskelligt, hvis uheldet skulle være ude flere gange, oplyser TV2's underholdningsredaktør, Thomas Richardt Strøbech.

Når parrene går på gulvet på fredag, bliver det til jubel og klapsalver.

Som retningslinjerne er i skrivende stund, kan "Vild med dans" godt have publikummer i studiet, når en række regler er opfyldt.

Det betyder blandt andet, at der vil være under halvt så mange publikummer til stede i studiet som ved de foregående sæsoner, oplyser underholdningsredaktøren.

"Vild med dans" har premiere på TV2 og TV2 Play fredag den 2. oktober klokken 20.00

/ritzau/