En overlæge tjener i gennemsnit cirka 1,1 million kroner om året. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Vild løn: Læge tjente dobbelt så meget som Løkke

11. jun 2019, 08:58
Mohamad El-Faramawi sov mere på hospitalet end derhjemme sidste år.

En liste over de 20 højest lønnede ansatte i landets fem regioner viser, at en læge arbejdede i alt 3.145 timer sidste år.

LÆS OGSÅ: Trods valgnederlag: Løkke sikret millionhyre

Det indbragte ham en årsløn på 3,2 millioner kroner - eller mere end det dobbelte af, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik sat ind på lønkontoen i 2018. Statsministeren aflønnes med 1,5 millioner kroner om året.

Det er Dagens Medicin som har fået aktindsigt i lønningerne. Det medicinske tidsskrift har snakket med lægen, og han fortæller, at han blandt andet har brugt de mange tilmer på at opbygge en ny afdeling.

- Jamen, jeg har arbejdet virkelig, virkelig meget sidste år. Men du må forstå, at jeg elsker mit arbejde. Jeg har været med til at bygge, hvad vi selv mener, er Danmarks bedste akutafdeling. Jeg skiftede speciale fra nefrologi til akutmedicin, så jeg har egentlig to specialer, og det er, fordi jeg er vild med akutmedicin. Og det er et speciale, der er kommet for at blive, siger Mohamad El-Faramawi til Dagens Medicin.

Det er lykkedes Mohamad El-Faramawi at skrabe den skyhøje årsindtægt sammen via ekstravagter på akutafdelingen og vagter på andre sygehuse i regionen. Han har desuden fået et løntillæg for at være en god rollemodel på sygehuset, skriver Dagens Medicin.

- Men det var selvfølgelig rigtig hårdt, og jeg gør det heller ikke igen. Det har jeg også gjort klart. Det kan ikke være rigtigt, at man skal sove mere i personalesengen på hospitalet end i sin egen seng, siger Mohamad El-Faramawi.

Ifølge Ekstra Bladet havde 18 læger i Region Syddanmark en månedsløn på 169.500 kroner snit - eller tæt på 70.000 kroner mere end en gennemsnitlig årsindtægt for en overlæge.

Til sammenligning får en sygeplejerske i gennemsnit 454.000 kroner om året, og en almindelig fuldtidsstilling - med fem ugers ferie - løber op i 1.735 timer om året.