Vild jobfest på Lolland: Arbejde til alle

9. mar 2014, 11:00
Byggeriet af den kommende Femernforbindelse vil give jobfest i de næste ti år, siger borgmester fra Lolland.

Med en ungdomsarbejdsløshed omkring 15 procent og en tårnhøj ledighed blandt de ufaglærte, er det ikke svært at forstå, hvorfor byggeriet af Femern-forbindelsen får den store klaphat frem på Lolland.

”Vi er i den situation, at alle, der kan og vil arbejde, har muligheden i de næste ti år," siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

LÆS OGSÅ: Broen III: Kamp om dansk løn på Femern

6.000 job

Han regner med, at der kommer 6.000 arbejdspladser. 3.000 på selve byggeriet og 3.000 arbejdspladser rundt om.

”Det er alle typer job. Fra rengøring og renovation til håndværk og logistik. You name it,” siger Holger Schou Rasmussen.

Med over 40 milliarder kroner på kontoen er den kommende Femern-forbindelse en kæmpemæssig investering.

Lollands 'big break'

Lokalt betyder det meget for Lolland, der især har været plaget af, at de traditionelle landbrugs- og produktionsarbejdspladser er blevet sendt ud af lande.

Ligesom andre landsdele med det, som en ejendomsmægler ville kalde 'udkantsbeliggenhed', plages også Lolland af, at folk flytter væk for at få job.

Blandt tilflytterne i Lolland Kommune var halvdelen sidste år på overførselsindkomster, forklarer borgmesteren.

”Vi har nu en stor chance for at ændre lidt på strukturen og sammensætningen af vores befolkning ved at få løftet nogle mennesker ind på arbejdsmarkedet både,"siger Holger Schou Rasmussen.

Lys på Lolland

Lige nu venter lollikkerne spændt på, at Folketinget skal vedtage den anlægslov, der giver grønt lys til projektet.

”Så snart det sker, sprænger det hele i luften. Der vil simpelthen være brug for alle til at løfte den her opgave. Der kommer lys på Lolland de næste otte til ti år på grund af det her byggeri,” siger Holger Schou Rasmussen.

Han håber også, at byggeriet af Femern-forbindelsen kan være med til at ændre folks opfattelse af Lolland, så øen fremover fremstår som et mere positivt sted på det danske landkort.

”Det giver en helt anden spirende optimisme. Der vil komme mange mennesker til Lolland. Det skal vi bruge til at fortælle danskerne, at vi ikke er Afrika,” siger Holger Schou Rasmussen.