Britta Nielsen er her fotograferet i retten i Johannesburg, Sydafrika. Foto: Phill Magakoe/AFP/Ritzau Scanpix (arkiv)

Britta Nielsen på flugt fra politiet

21. okt 2019
"You guys caught me", sagde Britta Nielsen, da Interpols specialist i at fange internationalt efterlyste personer ringede på hendes dør.

Johannesburg. Durban. Southbroom.

Det er tre steder, som formentlig står mejslet ind i hovederne på den svindelmistænkte Britta Nielsen og de betjente, som for godt et år siden jagtede den nu 65-årige kvinde.

LÆS OGSÅ: Lægerne overså eksministers kræft: Blev opdaget for sent til at gøre noget

Ifølge Ekstra Bladets kortlægning var Interpol over flere tusind kilometer i sporet på Britta Nielsen. Hun undslap lovens lange arm i både Johannesburg, Durban og Southbroom, inden hun den 5. november blev anholdt i Sandton, Johannesburg.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg var lige ved at anholde hende tre gange, men først fjerde gang lykkedes det efter, at jeg modtog informationer om, at hun var i Sandton, fortæller Willem van der Heever til Ekstra Bladet.

Willem van der Heever er specialist i at fange internationalt efterlyste personer, og fortæller at Britta Nielsen flere gange nåede at undslippe ham og hans folk, men da han tidligt om morgenen 5. november ringede på døren til værelse 207 i hotelkomplekset Weom i forretningskvarteret Sandton i Johannesburg, var det en overrasket Britta Nielsen, som i pyjamas åbnede døren.

Willem van der Heever fortæller, at Britta Nielsen med en lidt opgivende stemme sagde:

- You guys caught me. (I fangede mig, red.).

LÆS OGSÅ: Prins Joachim springer ud som tv-vært

Straffen kan nå 12 års fængsel

Retssagen mod 65-årige Britta Nielsen begynder på torsdag den 24. oktober, og anklagemyndigheden vil forsøge at argumentere for, at der skal tages en særlig paragraf i brug - paragraf 88 i straffeloven - der i særligt grove tilfælde kan øge straffen med 50 procent.

Tiltalen lyder på svindel for i alt 117 millioner kroner, og ifølge anklageskriftet har Britta Nielsen gjort sig skyldig i groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk i forbindelse med sit arbejde i Socialstyrelsen.

Der er afsat otte dage til retssagen, og straframmen for groft bedrageri er op til otte års fængsel. Det er den ramme, som anklagemyndigheden går efter at sprænge.

LÆS OGSÅ: Lukker produktion i tre dage: Alle ansatte skal til kæmpe fest