Vil du være landstræner? Her er jobopslaget

14. jun 2013, 10:46
Læs hvad DBU leder efter hos ny landstræner.

Efter landsholdets nederlag på 4-0 til Armenien i tirsdags skal Danmark formentlig have en ny landstræner som erstatning for Morten Olsen.

Herr følger et udpluk af det, som generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jim Stjerne Hansen, har sagt om jagten på Morten Olsens afløser.

- "Vi har en generation af unge danske trænere, der i disse år hver især gennemgår nogle forløb, som giver dem nogle erfaringer og hår på brystet."

- "Morten Olsen plejer at sige, at man mindst skal have været fyret tre gange, før man er fuldblodstræner."

- "Vi har uddannet mange dygtige trænere og har ingen grund til at kigge misundeligt til hverken Norge, Sverige eller Tyskland for den sags skyld."

- "Den mest engagerede og mest ambitiøse træner til et dansk landshold vil alt andet lige være en, der har dansk nationalitet."

- "Jeg synes ikke, at det er et eksempel til efterfølgelse, når England for eksempel valgte et helt italiensk trænerteam. Vi havde held med en enkelt tysker (Sepp Piontek, red.), og han satte sit store præg på dansk fodbold."

- "Vi har mange gode trænere, der har begået sig på internationalt niveau som spillere og været trænere herhjemme på højeste niveau, at vi blandt dem kan finde en dansk landstræner."

Kilde: EB.dk