Vietnam vil forbyde fladbrystede på scooter

29. okt 2008
Vietnam overvejder at forbyde lave folk, tynde folk eller folk med små brystmål at køre motorcykel eller scooter.

Sundhedsministeriet i Vietnam har for nyligt anbefalet, at det skal være forbudt for mennesker, der har et brystmål på mindre end 71 cm, at køre på scooter eller motorcykel. Samtidig skal det være forbudt for tynde eller lave mennesker. Det skulle være et spørgsmål om sikkerhed.

Hvis det bliver en realitet, vil det have store konsekvenser for den vietnamesiske befolkning, der jo ikke hører til blandt de højeste i verden. Mange vietnamesere bruger nemlig scooteren til at køre på arbejde.

Forslaget er en del af en pakke, der skal sikre, at de vietnamesiske trafikanter er sunde og raske. Men der er ikke nogen forklaring på, hvorfor ministeriet mener, at små mennesker er dårlige trafikanter, og talspersoner fra ministeriet har ikke ønsket at kommentere på forslaget, skriver nyhedstjenesten CNEWS.

Vietnameserne finder forslaget grinagtigt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"De nye forslag er virkelig sjove, men mange vietnamesere risikerer at blive ofre for denne vittighed. Mange vietnamesiske kvinder har små bryster. Jeg har mange venner, der ikke vil være i stand til at opfylde disse krav," siger Le Quang Minh, en 31-årig børsmægler fra Hanoi

Vietnamesiske bloggere gør grin med forslaget på internettet og forudser færdselsbetjente med målebånd, der ivrigt stopper kvindelige scooter-kørere for at tjekke brystmål.

"Fra nu af bliver BH'er med indlæg en best-seller," skriver Bo Cu Hung, der er en populær blogger fra Ho Chi Minh City.

Den gennemsnitlige vietnamesiske mand er 163 cm høj og vejer knap 55 kg. Den gennemsnitlige kvinde i landet er 155 cm og vejer knap 47 kilo. Det er ikke lykkedes at finde oplysninger om det gennemsnitlige brystmål.

-Newspaq

faktaboks