Vidne så Madeleine: Genkendte hendes plet i øjet

11. aug 2008
Et vidne siger, han er 85 procent sikker på, at han har set den forsvundne engelske pige Madeleine. Han turde dog ikke tage kontakt til hende.

For en uge siden offentliggjorde politiet de flere end 20.000 dokumenter i Madeleine-sagen. Og siden er det væltet frem med hidtil hemmeligholdte oplysninger og nye vidneudsagn.

Seneste nye vidneudsagn kommer fra en 64-årige engelsk forretningsmand, Trevor Franci, der er næsten sikker på at have set Madeleine på en restaurant i byen Porlamar i Venezuela tilbage i maj.

Til avisen News of the World fortæller han, at han genkendte den karakteristiske plet i Madeleines højre øje, der skyldes en fejl i øjets regnbuehinde.

- Hendes øjne mødte mine, da jeg gik forbi hende, og da så jeg den lille plet i hendes højre øje, siger Francis til avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Trevor Francis fortæller videre, at han mest af alt ville råbe hendes navn for at få en reaktion, men at han ikke turde.

På restauranten var den lille, lyshårede pige sammen med tre kvinder i 30-40års alderen.

- Hun lignede den efterlyste Madeleine på en prik med blondt hår ned til hagen. Hun så ud til at være omkring fire år. En køn pige, fortæller Francis, der dog ikke turde gribe ind.

- Jeg var bange for at lave en scene. Der kunne opstå stor ballade, og det kunne have gjort tingene værre. Derfor besluttede jeg at kigge grundigt på hende, så jeg var sikker på, det var hende, og så tage tilbage til England og videregive oplysningerne, siger Francis til avisen.

Da han vendte tilbage til England lod han oplysningerne gå videre til politiet.

- Jeg er 85 procent sikker på, at det var Madeleine McCann ud fra det, jeg så, siger Francis.
faktaboks