Video: Skjul dig for chefen på Fjæsen

9. sep 2009
Du kan roligt blive Facebookvenner med din chef uden at afsløre partybilleder, og at du er ramt af tømmermænd, forelskelse eller mandagssyge. Se hvordan.

En kæk statusopdatering, der fortæller alverden, at du har grumme tømmermænd, netop som du har meldt dig syg til din arbejdsgiver.

Der findes mange måder at gøre sig upopulær på direktionsgangen, og der findes talrige eksempler på, at Facebookbrugere verden over udbasunerer pjækkeri, ukvemsord om bossen og alskens alkoholiserede udskejelser på ”Fjæsen,” - kælenavnet for det populære sociale netværk.

Læs et par af de sjoveste historier her.

Men:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Du kan roligt acceptere en venneanmodning fra chefen – eller endda tilføje din arbejdsgiver,” siger Michael Lemberg, der rådgiver danske virksomheders medarbejdere og direktører i anstændig brug af Facebook.

”Enhver kan være ven med sin chef uden at dele blande ham ind i sin privatsfære, siger han.

Tricket er i sin enkelthed at oprette en liste med de Facebookvenner, der eksempelvis ikke skal rode i dine billeder eller læse dine statusopdateringer.

Se web-tv-indslaget med Facebookekspertens guide til hvordan du håndterer dilemmaet og laver en censureret liste på Facebook. Og bare rolig: chefen kan ingen steder se, at det er en censureret udgave af Facebook, han eller hun har adgang til.

”Men skriv ikke noget på Facebook, som ikke kan tåle at komme på forsiden af Ekstra Bladet, for man risikerer, at nogen med fuld adgang til din profil sladrer, hvis du skriver grimme ting om chefen,” advarer Michael Lemberg.