Video: De fyrede sørger og græder

4. sep 2009
En sygeplejerske trøstede mange af de 402 medarbejdere, der torsdag på motorfabrikken MAN Diesel i Frederikshavn blev ofret i en massefyring.

"Folk har været dybt berørt af det, men de har også været meget stille. Reaktionen har også været sorg - også med gråd,” siger arbejdsmiljøsygeplejerske Susanne Graae.

Fra en lille klinik placeret centralt i fabrikken har hun i snart tre årtier tilbudt fabriksarbejderne pleje og omsorg, og siden torsdag har der været sjældent travlt.

Fra fra tidlig morgen har hun trøstet mange af de medarbejdere, der som direkte følge af finanskrisen er kastet ud i en personlig krise med frygt for langvarende lediggang, tvangsaktioner og bankrådgivere, der tvinger dem til at droppe biler, hobbyer og ferierejser.

Fem ugers uvished

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det er fem uger siden, at ledelsen annoncerede, at omtrent halvdelen af de 1.000 medarbejdere skulle fyres. I den periode har det været uvist hvem. 

"Der er en vis lettelse over, at de har fået sedlen i dag. Det er nu starten på et nyt liv, og vi prøver at snakke sammen om, hvad det nye liv så kunne indebære," siger hun.

Der er hjælp at hente døgnets 24 timer. Sammen med to medarbejdere fra MAN Diesels human ressource-afdeling er Susanne Graae at kontakte i døgndrift.

”Hvis det er nødvendigt, henviser vi dem til en psykolog,” siger hun.