Vi vil ikke være SortePer

20. maj 2010
Flussi og de andre pædagoger er klar til stormøde første stop er Tårnby Torv

"Så er vi også med - så er det ikke bare FOA."

Klokken er atten minutter over syv og vi holder ved Tårnby Torv i den store Edelskov bus. Ombord er københavnske pædagogers tillidsmænd og autopiloten er sat mod stormødet "Hold Danmark sammen" i Fredericia.

Men først skal der lige laves et interview med radioavisen, det klarer Bo, der er tillidsmand i Brønshøj. Tidligere på morgenen har samme radioavis fortalt, at stormødet i Fredericia er et FOA-møde - og det falder ikke i god jord hos BUPL's fortropper.

Kælenavn fra Aabenraa

Så da Bo har sagt, at han 'har ondt i sit fag', klappes der i bussen og så er vi ellers på vej. Ned på motorvejen og hen over Sjælland.

På det forreste sæde sidder Flussi.

Flussi hedder egentlig Erik Steppat, men det er kælenavnet fra barndommen i Aabenraa, der hænger ved hos fællestillidsmanden for de københavnske pædagoger.

Kælenavnet blev skabt på fodboldbanen, hvor den store Erik tacklede de andre børn på en facon, der henledte tankerne på en flodhest, flusspferd på tysk - og så var det jo nærliggende at han skulle hedde Flussi.

Løkkes plan gør det værre

Sammen med næsten 3.000 andre tillidsfolk er han på vej til stormødet, der vil protestere mod de massive offentlige besparelser på det kommunale område. Mødet er arrangeret som en optakt til regeringens forhandlinger med kommunerne - men Lars Løkkes spareplan kom lige i vejen.

"Det gør det jo kun endnu værre. Der bliver hele tiden talt om økonomi, men vi har ikke nogen ordentlig debat om, hvad det er for en velfærd, vi vil have," siger Flussi og smører et af de rundstykker, som Edelskov-bussen disker op med.

Kernevelfærd rammes

"Velfærd er bare en overskrift," siger han.

Flussi har været fællestillidsmand i 11 år - før det var han pædagog på Vesterbro og siden i Valby. Og hele vejen igennem har der været besparelser - nu er bægeret ved at være fyldt.

"I Københavns kommune skal vi spare 320 millioner kroner - så er det kernevelfærden, der bliver ramt," siger han og tager en tår af kaffen.

Sorteper på t-shirten

Imens har Henriette Brockdorff, formand for BUPL Hovedstaden, taget ordet for at give dagens gode råd:

"Når vi kommer frem, får I nogle t-shirt med en sort kat på, som I skal tage på," siger hun - sorteper symboliserer besparelserne: Spares der på børnene, når de er små, sendes sorteper videre til skolerne og måske senere til politiet.

Og så opfordrer formanden ellers kollegerne til at gå sammen, når de nu kommer over til det store stormøde.

Det er jo pædagoger.

Stormøde

Tretusinde offentlige tillidsmænd samles i dag i Fredericia i Dronning Margrethe-hallerne til protest mod offentlige nedskæringer. Under overskriften: Hold sammen på Danmark protesterer de inden regeringen indleder forhandlingerne med Kommunernes Landsforening om, hvor mange af deres kollegaer, der skal fyres i forbindelse med besparelserne.

Dagens mål: en slagplan, der kan afspore spareplanen, der hænger og truer over den offentlige sektor.

Avisen.dk følger mødet - og har slået lejr i BUPLs bus