Vi sviner på jobbet

1. mar 2011, 22:45
Hver fjerde af os synes, det er grænseløst irriterende, når kollegaer roder, viser en undersøgelse. Og rengøringspersonalet kan ikke komme til.

Bunker af papir, gamle bananskræller og indtørrede kafferester i dagsgamle kopper. Rengøringspersonalet på de danske arbejdspladser har travlt.

"Nogle gange kan der slet ikke blive gjort rent på skriveborde, fordi der er bunker af rod," siger kommunikationsdirektør i ISS, Kaspar Bach Habersaat, der påpeger, at papirkugler oftest rammer ved siden af skraldespanden på de danske arbejdspladser.

Klager over manglende rengøring

Men selvom det arbejdende folk tilsyneladende er blinde overfor eget rod, så skinner mangelfuld rengøring i øjnene på de fleste. ISS oplever klager over manglende skrivebordsrengøring - og med god grund, lyder det fra Kaspar Bach Habersaat.

"Der kommer klager over manglende rengøring - men når en supervisor så skal se det pågældende sted, skal medarbejderen først lige fjerne syv bunker på skrivebordet," siger Kaspar Bach Habersaat.

Vi hader kollegaer, der sviner

Og der en god grund til få ryddet op på skrivebrodet. Især, hvis man gerne vil være en god kollega. En svensk undersøgelse fra 'Du & Jobbet' viser nemlig, at hver fjerde hader kollegaer, der sviner på jobbet.

Det undrer ikke oprydningsekspert, Dorthe Mey Jensen.

"Det er som regel kvinder, der er sure på rodende mænd på arbejdspladser," siger hun.

Mænd er værst

Og er samtidtig overbevist om, at det mest er mænd, der sviner.

"Hvis man er en vant til en kone, der rydder op efter en hjemme, regner man også med, at der er en, der rydder op for en på jobbet," siger Dorthe Mey Jensen.

Men det er der ikke. Til gengæld burde mændene tage sig sammen, for det går ud over ens arbejdsindsats, hvis der er bunker på skrivebordet.

"Jo mere rod, der er på ens skrivebord, jo mere rod er der også i ens hoved. Det bliver man stresset af," siger Dorthe Mey Jensen.