Vi reddede alle på nær seks ansatte

22. jan 2010
I arkitektbranchen går de ansatte ned i arbejdstid og løn for at redde virksomheden igennem finanskrisen.

I dag er det Ole Bjørns fridag.

Ligesom en hel del andre arkitekter er han gået fra en arbejdsuge på "noget der ofte nærmede sig de 45-50 timer" til nu kun at arbejde 32 timer om ugen.

Og det er en gave, siger han. Både fordi det har reddet arbejdspladser på tegnestuen Erik Møller Arkitekter, hvor alle 70 medarbejdere frivilligt er gået ned i tid. Men også fordi det har givet ham en bedre balance mellem arbejdsliv og fritid.

"Lønnedgangen er så lidt i kroner og ører i forhold til det, jeg får ud af min ekstra tid. Det formindsker følelsen af stress. Mit familieliv er klart blevet forbedret," fortæller Ole Bjørn

"Nu har jeg tid til at besøge min mor på plejehjemmet. Hun kan slet ikke forstå, hvorfor jeg pludselig dukker op hver fredag. Hun bliver ved med at spørge mig, om jeg er blevet fyret."

Den rette løsning

1. december gik ordningen i gang hos Erik Møller Arkitekter - i første omgang for en halvt års periode.

"Vi var allesammen enige om, at det måtte være den rette løsning. Vi kunne se, at der ikke var opgaver nok til alle. Så der var faktisk ikke nogen diskussion om det. Både tillidsmændene og vores ledelse anbefalede os den her løsning, og alle tog imod det," fortæller Ole Bjørn.

"Det betød, at tegnestuen kunne undgå at fyre flere end seks medarbejdere."

Fokus på sikkerhed

Og det er en metode, flere og flere arkitekter gennem det seneste år sagt ja til. Det bekræfter Arkitektforbundet og en lang række tegnestuer landet over.

"Vi bliver flere gange om ugen kontaktet af virksomheder, der sammen med medarbejderne har besluttet at lave en ordning om nedsat tid. Det er meget udbredt. Og det er en rigtig god ordning i en tid med høj arbejdsløshed," siger vicedirektør i Danske Arkitektvirksomheder, Tina Munch.

Danske Arkitektvirksomheder er en forening af private rådgivende arkitektvirksomheder. De repræsenterer i alt 730 firmaer.

"Det er meget positivt, at de ansatte på tegnestuerne udviser en så markant kampånd og solidaritet med hinanden," siger vicedirektør i Danske Arkitektvirksomheder, Tina Munch.

Stærk solidaritet

Arkitekternes fagforening bekræfter tendensen. På de fleste tegnestuer har arkitekterne været nødt til at gå ned i arbejdstid - så de typisk arbejder mellem 25 og 30 om ugen. 

Men det har ikke betydet, at branchen har undgået fyringer.

"På de private tegnestuer er der blevet fyret 20 procent i løbet af de sidste 16 måneder," fortæller direktør Arne Ennegaard Jørgensen fra Arkitektforbundet.

Her er man positivt indstillet overfor løsningen med kollektivt at gå ned i løn og arbejdstid for at redde kollegerne.

"Det er udtryk for en stærk solidaritet kollegerne indbyrdes. Og vi oplever, at de af vores medlemmer, der er gået ned i tid, er lettede over stadig at have et arbejde," siger Arne Ennegaard Jørgensen.

Det er Ole Bjørn enig i:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Hvis det er muligt, vil jeg gerne fortsætte den her ordning. Den har lært mig at blive meget bedre til at uddelegere opgaver og samarbejde med mine kolleger om de opgaver, der er."