Vi mobber ikke eller presser nogen

20. jun 2012
På Gitte Olsens arbejde får ingen kaffen galt i halsen, når nogen fortæller, de er medlem af en gul fagforening.

”Vi disser ikke hinanden på grund af et medlemskab, og gud ske tak og lov for det, for så havde det godt nok ikke været sjovt at arbejde her,” siger Gitte Olsen, fællestillidsmand for sosu'erne i Gladsaxe Kommune.

Omkring en tredjedel af Gitte Olsens sosu-kolleger er ikke medlem af FOA. Det taler de helt åbent om i kaffepausen. En del meldte sig ind under sidste strejke, men de unge er ofte kun med i A-kassen.

”Vi mobber ikke eller presser nogen. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Folk skal selv bestemme, der er bare en del, de ikke kan være med til så og ting de ikke ved så meget om. De har meldt sig ud af fællesskabet,” siger Gitte Olsen.

Behandler alle ens

Gitte Olsens FOA-kolleger kommer til medlemsaftener og informationsmøder, mens ikke-medlemmerne må nøjes med den information, hun hænger op på opslagstavlen.

"Vi har lige været gennem en stor omstrukturering i kommunen, og der behandler jeg alle ens og hjælper alle. Til hverdag er der nogen, der ikke forstår, hvorfor jeg ikke hopper og springer for dem, selvom de ikke er medlemmer. Så kan jeg godt sige til dem, at de må ringe til deres fagforening. Krifa siger jo, de kan alt. Så kan de selv finde ud af, om det passer,” siger Gitte Olsen.

Hun snakker med sine kolleger om at melde sig ind i FOA.

”Jeg spiller med helt åbne kort. Jeg fortæller, hvad jeg mener, Krifa står for, også til de mange etniske, der desværre ikke ved, det er en kristelig fagforening, de er medlem af. Og jeg fortæller, hvad FOA står for. De unge skal nok melde sig ind – det tager bare længere tid,” siger Gitte Olsen.