Vi downloader mest dansk musik

27. jul 2008
Dansk musik dominerer downloadmarkedet, viser en top 10 liste fra TDC PLAY, hvor mere end 50.000 kunstnere og grupper kæmper om lytternes gunst.

Med en enkelt undtagelse, dominerer danske kunstnere og grupper det danske marked for musik-downloads. Det viser en liste over de 10 mest downloadede grupper eller kunstere fra TDC PLAY, som gik i luften den 1. april i år.

De danskere musikmagere skal dog ikke være kede af at se sig slået af den enkelte udenlandske undtagelse, som indtager førstepladsen på listen. Det er nemlig ingen ringere end USA's popdronning nummet et, Madonna, som med over 400.000 downloadede numre lægger sig på listens førsteplads.

Rapper og X Factor-stjerne hitter

De resterende ni navne på listen er dog en god blanding af danske navne. På andenpladsen finder man rapperen L.O.C, mens ingen ringere end Martin fra X Factor indtager tredjepladsen.

- Man taler meget om, at amerikansk populærkultur er så dominerende, men når det gælder populær musik, er det en skrøne. Antallet af download viser, at danske kunstnere simpelthen er mere populære end de udenlandske superstjerner, siger Søren Tvilsted, leder af TDC Musik.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han påpeger dog, at listen selvfølgelig også er påvirket af, hvem der har udsendt nyt materiale i TDC PLAY's korte levetid, men at tallene samtidig bekræfter en tendensen med, at danske kunstnere sælger utroligt godt.

faktaboks

De 10 mest downloade kunstnere fra 1. april til 20. juli er:

1.      Madonna

2.      L.O.C.

3.      Martin

4.      Infernal

5.      Alphabeat

6.      På Slaget 12

7.      Natasja

8.      Kim Larsen & Kjukken

9.      Lizzie

10.   TV-2

 

Kilde: TDC PLAY