Vestagers nye reform: Slut med kontrol

20. jun 2013, 07:00
Med flere års forsinkelse er omdiskuteret tillidsreform for offentligt ansatte klar. Margrethe Vestager kalder den dog noget andet.

Syv principper, ti millioner kroner og et nyt Center for Offentlig Innovation skal øge tilliden til de offentligt ansatte og styrke kvaliteten i arbejdet.

Det er indholdet i en ny reform af arbejdsbetingelserne for over en million offentligt ansatte, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) præsenterer torsdag morgen.

Aftalen dikterer principperne for samarbejde i det offentlige og er forhandlet mellem arbejdsgiverne fra KL og regionerne, og lønmodtagernes organisationer Akademikerne, FTF og OAO.

Hvad de skal kalde det, er de ikke enige om.

Ifølge OAO-formand Flemming Vinther er der tale om den længe ventede tillidsreform. Økonomi- og Indenrigsministeriet afviser den titel og præsenterer aftalen som "samarbejde om modernisering af den offentlige sektor".

"Det er jo lige meget. Ord er jo ord. Jeg ved, vi er fuldstændig enige om indholdet," siger Flemming Vinther.

Reform planlagt siden 2009

Radikale lovede første gang en tillidsreform for de offentligt ansatte i 2009, men siden har økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i den grad nedtonet løftet.

"Virkeligheden er gået op for mig i den forstand, at en tillidsreform er så stor en pakke, at det er svært at finde et gavebånd, der er langt nok til at slå rundt om," sagde hun til Avisen.dk i december 2012.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Margrethe Vestager før præsentationen torsdag morgen. Men på Folkemødet i fredags udtalte hun sig om den modernisering af det offentlige, der skal frigøre 12 milliarder kroner.

Den skal tage afsæt i stram økonomi, og at flere må tage ansvar - blandt andet medarbejderne, forklarede hun.

"Vi kan ikke vælge mellem finansministeriet og tillid. Vi bliver nødt til at vælge begge dele. Pengene skal passe. Vi skal vise medarbejderne tillid og give bedre plads til deres faglige skøn. Kontrol er godt, men tillid er billigere," sagde Margrethe Vestager ifølge www.ftf.dk.

Frikommuner kan undslippe overenskomster

Indholdet i pakken er syv principper for modernisering af det offentlige samt en pulje på ti millioner til et nyt Center for Offentlig Innovation og en række ”styringslaboratorier”.

Her skal arbejdsgivere og arbejdstagere sammen udvikle idéer til nye måder at styre den offentlige sektor sammen med en række ministerier.

Oveni fortsætter forsøgene med frikommuner, der kan få fritagelse fra dele af overenskomsterne.

OAO-formand Flemming Vinther er meget tilfreds med indholdet af den nye aftale.

"Jeg synes, det her et megaskridt fremad. Det skal ikke forveksles med, at nu er vi i mål, og nu kommer det hele af sig selv. Det gør det ikke. Der ligger rigtig meget arbejde foran, men det her er et kæmpe skridt fremad," siger Flemming Vinther.

Han mener, aftalen "i den grad kommer til at betyde noget for medarbejderne", der vil få mere plads til at bruge deres faglighed.

FOA står udenfor

Færre regler og mindre kontrol vil frigøre ressourcer i mærkbar grad, mener Flemming Vinther, som dog understreger, at reformen ikke handler om, at arbejdsgiverne skal blive "lallende naive og afskaffe alle regler".

"Regler og kontrol giver en masse mening, der hvor det fremmer et bestemt mål. Men i andre situationer er der brug for plads til skøn baseret på medarbejdernes faglighed," siger han.

FOA, som repræsenterer en del af de offentligt ansatte under OAO, har afvist at være en del af aftalen, som formand Dennis Kristensen mener er uambitiøs.