Pernille Vermund ser gerne Venstre-profilen Inger Støjberg som en del af Nye Borgerlige. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Vermund med tilbud til vraget Venstre-profil: Altid velkommen

7. aug 2019
Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står med åbne arme for at tage imod Inger Støjberg. Inger Støjberg er tavs.

Partierne til højre for Venstre står i kø for at fiske Venstres markante stemmesluger, Inger Støjberg.

LÆS OGSÅ: Pressechef i Liberal Alliance vender tilbage til skærmen

Først inviterede Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, Inger Støjberg til at være en del af partiets folketingsgruppe.

Nu melder Pernille Vermund og Nye Borgerlige sig klar til at tage imod Inger Støjberg.

- Inger Støjberg er altid velkommen i Nye Borgerlige, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Hun anser dog ikke et partiskifte som sandsynligt, "da Inger er en rigtig Venstre-kvinde, født og opvokset i en Venstre-familie".

Invitationerne kommer efter Inger Støjberg blev fravalgt, da Venstres folketingsgruppe valgte topposter i folketingsgruppen.

Stram udlændinge politik

Både Pernille Vermund og Kristian Thulesen Dahl peger på den nu tidligere udlændinge- og integrationsministers stramme linje i udlændingepolitikken, som årsag til invitationerne.

Blandt andet siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet, "at hvis Venstre fulgte Støjbergs linje, ville det være rigtig godt for Danmark".

Kristian Thulesen Dahl ser Inger Støjberg, som en garant for en stram linje i Venstres udlændingepolitik. Han frygter, at med et fravalg af Inger Støjberg i ledelsen vil Venstre bløde op på området.

- Hvis der ikke hele tiden er nogle kræfter om bordet, der sørger for at holde linjen, ender man måske med at lempe, og det er den bekymring vi har nu, hvor Inger Støjberg ikke sidder med ved møderne (i Venstres ledelse, red.), siger Kristian Thulesen Dahl til Fyens Stiftstidende.