Venstre og DF vil have eltog i stedet for IC4

8. aug 2008
Mens det stadig er uklart, om de lovede IC4tog kommer til at køre på de danske skinner, har Venstre bedt DSB om at forberede sig på en alternativ løsning, og det må meget gerne være tog, der kører på el.

I går krydsede et af DSB's nye IC4-tog for første gang Storebælt med passagerer, men det betyder bestemt ikke, at problemerne med de nye tog nu er løst.

DSB har krævet at få 14 fuldt funktionelle tog fra den italienske leverandør inden maj næste år. Hvis det ikke sker, må man finde på en alternativ løsning, lyder budskabet fra Venstre til DSB. Og den løsning bør være tog, der kører på el.

- Venstre har givet det klare signal, at vores version af plan B omfatter en elektrificering af længdebanerne i Danmark, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til DR. Han får støtte fra Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christensen.

IC4-togene er blandt andet blevet kritiseret, fordi de kører på diesel og bruger lige så meget brændstof som forgængeren IC3. Eldrevne tog vil være mere miljørigtige.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks