Venstre i panik efter Søren Pindstunt

14. jan 2014, 13:58
Flere Venstrefolk lader til at være noget rundt på gulvet efter Søren Pinds kontroversielle udmelding om lejeloven.

Der tilsyneladende udbrudt en noget febrilsk tilstand i Venstre efter Sørens Pind melding om, at lejelovgivningen bør liberaliseres, så markedskræfterne kan bestemme lejernes husleje fremover.

Ekstra Bladet har fulgt op på sagen for at få et klart svar på, hvad Venstre egentlig vil på området, men det viste sig meget vanskeligt at få et klart svar.

Lars Løkke sagde tidligere i dag til TV2 News, at det er boligordfører Louise Schack Elholm, der tegner partiets boligpolitik, men at man i øvrigt kan spørge ham, hvis man vil vide, hvor partiet står. Direkte adspurgt henviser Løkke dog til sin spindoktor, som videre henviser til Ellen Trane Nørby, skriver eb.dk.

Trane Nørby vil dog kun fortælle, hvad partiets politik ikke er. Hun sender Ekstra Bladets reporter videre til boligordføreren, der ikke vil diskutere Venstres boligpolitik i dag. Hun vil kun sige, at den i hvert fald ikke er, som Søren Pind siger….

Ekstra Bladets mand har forsøgt at få et interview med Lars Løkke om sagen og konfronterer ham blandt andet med en udmelding fra boligminister Carsten Hansens (S) om, at Søren Pind bare siger, hvad enhver Venstre-mand tænker.

Til det svarer Løkke:

“Det ved jeg ikke, hvor boligministeren har fra. Han må tænke sine egne tanker. Jeg ved ikke, om det rækker til, at han også kan tænke, hvad vi andre mener”

Løkke erkender over for eb.dk, at han er ærgerlig over, at Søren Pind er kommet med udmeldingen om at ændre lejelovgivningen. Da eb.dk spørger ind til, hvordan Venstre gerne vil “forenkle” boligpolitikken, som Louise Schack Elholm blandta ndet ahr sagt til Berlingske, glider han af og siger, at han ikke vil lave interviews mens han går…

Journalisten fra Ekstra Bladet bliver sendt endnu en omgang rundt i manegen, da han igen kontakter Ellen Trane Nørby, som igen henviser til boligordfører Louise Schack Elholm, der igen siger, at det er Trane Nørby, der svarer på spørgsmål.

Trane Nørby ender med at svare, at Venstre ikke går ind for justeringer af lejeloven, men ønsker at bevare lejernes rettigheder som de er i dag.