2020081711294740_1000
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, må notere sig nogle sløje meningsmålinger i denne tid for partiet, efter at coronakrisen har ændret den politiske dagsorden markant. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstre styrtdykker i ny måling

17. aug 2020, 11:50
Venstre står til 17,8 procent af stemmerne i Voxmeter-måling, hvor rød blok har et komfortabelt flertal.

Når Venstre senere i denne uge afholder sommergruppemøde i Sønderborg, så er det ikke den seneste meningsmåling fra Voxmeter, der skal hives frem, hvis humøret skal være i top.

Analyseinstituttets måling mandag giver Venstre en tilslutning på 17,8 procent af stemmerne.

Målingen vil udløse 32 mandater til Venstre, hvilket er 11 færre end ved valget sidste år, hvor partiet høstede 23,4 procent af stemmerne.

Det hører med til historien, at der for Venstre er en statistisk usikkerhed på 2,3 procentpoint i mandagens måling.

Senest Venstre blev målt til at ligge under 18 procent hos Voxmeter, var lige før folketingsvalget i juni sidste år.

Dengang endte Venstre altså alligevel med at hente 23,4 procent af stemmerne ved valget, hvor partiet dog måtte sige farvel til regeringsansvaret.

Efter folketingsvalget gennemgik Venstre gennemgribende forandringer i toppen af partiet.

Formand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen måtte for knap et år siden gå, og også næstformand Kristian Jensen forlod sin post.

Jakob Ellemann-Jensen blev senere valgt som formand, mens Inger Støjberg blev næstformand, og helt frem til dette forår så partiet også ud til at have fint fat i vælgerne i de meningsmålinger, der blev udarbejdet.

Men siden coronakrisen i marts mere eller mindre lukkede Danmark ned, har Jakob Ellemann-Jensen og Venstre haft svært ved at sætte dagsordenen, og partiet er dalet i meningsmålingerne.

Mandagens måling giver regeringspartiet, Socialdemokratiet, 32,9 procent af stemmerne, hvilket svarer til 59 mandater.

Her er den statistiske usikkerhed på 2,9 procentpoint.

Partierne i rød blok står samlet til 102 mandater, mens partierne i blå blok står til 73 mandater med en statistisk usikkerhed på 3,0 procent for begge blokke.

Voxmeters politiske meningsmåling, som er lavet fra 10. august til og med 16. august, er baseret på telefoninterview med 1033 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

/ritzau/