Velhaverkommune: Vi retter ind!

19. jul 2012
Der er røde øre på Frederiksberg. Nu lover ejendomschefen, at bringe orden i tjek af sikkerhedsplaner til fordel for håndværkeres tryghed.

En opsang fra Arbejdstilsynet får nu Frederiksberg Kommune til at ændre praksis.

"Hvis Arbejdstilsynet siger, at vi skal gøre tingene på en anden måde, så retter vi ind med det samme," siger Nicolina Holmblad, der er afdelingschef i Frederiksberg Kommunes ejendomme.

Den udmelding kommer efter kommunen har erkendt, at man kun drypvis - og derfor i strid med loven - tjekker den såkaldte Plan for Sikkerhed og Sundhed, som alle bygherrer har ansvaret for.

Avisen.dk har afdækket, hvordan Arbejdstilsynet i forbindelse med renovering af ældreboliger opdagede, at store dele af sikkerhedsplanen var kopieret fra arbejdsmiljøloven og på et uanmeldt besøg kunne konstatere, at der var fare for nedstyrtning på byggepladsen.

Derfor har Arbejdstilsynet indskærpet, at sikkerhedsplanerne skal kontrolleres af bygherre - i dette tilfælde Frederiksberg Kommune - hver gang man begynder et nyt byggeri.

"Hvis vi får en lodret besked om, at det skal tjekkes hver gang. Så gør vi det fremover," fastslår Nicolina Holmblad.

Arbejdstilsynet understreger, at sikkerhedsplanerne er af vital betydning for sikkerhed på landets byggepladser.

Tilsynschef Hasse Mortensen forklarer, at de såkaldte PSS'ere (Plan for Sikkerhed og Sundhed) sikrer, at bygherreren tager sit ansvar for det gode og sikre arbejdsmiljø.

"Entreprenøren eller håndværkeren skal kunne gå ind på pladsen og finde planen," slår han fast.

Læs om sikkerhedsplanen her.