Vejlegården: Krifa erkender brøler

25. jul 2012
Den Kristelige Fagforening har svigtet ordentlig mindsteløn til faglærte. Det vil man nu gøre noget ved.

I den omdiskuterede sag omkring Vejlegården erkender Kristlig Fagforening (Krifa), at man har begået en alvorlig fejl.

I overenskomsten med den østjyske restaurant har man nemlig ikke sikret de faglærte kokke og tjenere en anstændig mindsteløn.

"Vi må erkende, at når 3F's og vores overenskomst bliver sat op over forhinanden, så ser det ikke for godt ud," siger Krifa's landsformand, Søren Fibiger Olesen, til Avisen.dk.

Mindsteløn på 110,50 kroner

Erkendelsen fra Krifa kommer efter en række medier tirsdag kunne bringe en opstilling af henholdvis 3F's og Krifas aftale med Vejlegården.

Her stod det klart, at alle medarbejderne på den efterhånden landkendte restaurant med den nye aftale blot er sikret 110,50 kroner i timen.

Den løn står i skarp kontrakt til 3F's nu opsagte aftale. Her var tjenere eksempelvis sikret 139,50 kroner i timen. Gastronomer 125 kroner.

"Vi skulle naturligvis have gjort det klart, at er man faglært, så skal man have en bedre mindsteløn end en ufaglært. Så det var en fejl," siger Søren Fibiger Olesen.

Han mener dog, at medarbejder på Vejlegården, og andre steder med Krifa-overenskomst, får mere i lønningsposen med Krifa end med 3F.

"Tager du eksempelvis de faglærte på Nørrebros Bryghus, så får de faglærte her otte kroner mere i timen nu, end da de var organiseret hos 3F," siger han.

Forhandlinger til efteråret

Krifa-formanden forklarer, at man vil forsøge at rette op på mindstelønnen for faglærte inden årets udgang.

"Når vi til efteråret skal genforhandle aftalen for Vejlegården - og en række andre restaurationer - med Kristelig Arbejdsgiverforening (KAF) vil vi derfor gøre vores til, at de faglærte bliver sikret en ordentlig mindsteløn," siger han.