Ifølge Ekstra Bladet gav Fiskerikontrollens afdeling i Frederikshavn tilladelse til at lande den store fisk, som normalt lever i Stillehavet og Det Indiske Ocean. Foto: Jumpstory

Raser over restaurant: "Forpulede lorte-mennesker"

14. aug 2019, 15:36
Restaurant Arken i Køge har købt en 198 kilo stor haj og serverer den nu for gæsterne. Det har skabt ramaskrig blandt veganere.

Efter Restaurant Arken i Køge har købt en tre meter stor haj på 198 kilo på auktion i Thyborøn er veganere røget op i det røde felt og er gået i kødet på restauranten.

LÆS OGSÅ: Billettjek gik helt galt: Kontrollør sigtet for vold mod 10-årig dreng

"Se hvor de står og smiler!! Jeg koger FULDSTÆNDIG over!!!", skriver et medlem af Facebook-gruppen "Veganere og vegetarer".

Medlemmet åbner sit opslag med "Forpulede lorte mennesker", men er ikke den eneste som har reageret på Restaurant Arkens opslag på Facebook, hvor ansatte poserer sammen med det enorme dyr.

- Billederne af rævehajen er ikke ment, som om vi vil vise et trofæ frem, men er lagt på Facebook, fordi vi synes, det er et flot og prægtigt dyr, som vi på denne måde gerne vil ære, siger den 41-årige indehaver af Restaurant Arken, Linné Sommer til Ekstra Bladet.

Hun betalte 32.000 kroner for hajen, som landede på restaurantens fiske- og skaldyrsbuffet.

Linné Sommer siger Ekstra Bladet, at hun synes flere af kommentarerne er "direkte åndssvage, platte og nærmest kultagtige".

- Disse mennesker (de vrede veganere, red.) forlanger selv respekt, men giver ingen respekt den anden vej, siger Linné Sommer.

LÆS OGSÅ: Kvinde opdagede fremmed mand i lejlighed: Nu beder politiet om hjælp

Ovennævnte medlem af Facebook-gruppen "Veganere og vegetarer" viser hverken respekt for Linné Sommers indkøb af hajen eller for de gæster, som har frekventeret restaurantens buffet:

"Der er SÅ meget galt med det her! Håber karma rammer dem og også dem der spiser den, men det vil tungmetaller også helt klart", skriver vedkommende og opfordrer til at fortælle "hvor fucking usle DE ALLE SAMMEN ER!!".

Også Restaurant Arkens opslag har fået en del kommentarer - i skrivende stund over 1.300. Her er der til gengæld glæde over, at hajen er kommet på bordet i Køge.

"Røget hajbug er forøvrigt en fantastisk delikatesse som alle mine 6 børn er vilde med", skriver en, mens en anden skriver følgende efter at have besøgt buffetten: "... hajen smagte fantastisk".

LÆS OGSÅ: Usædvanligt forslag: Giv ansatte fri, hvis de dropper flyveren