3F-formand Per Christensen (tv.) varsler hård kamp mod fagforbund som Krifa, der har Søren Fibiger (th.) i spidsen. Foto: Henning Bagger / Scanpox / Krifa

Skruer bissen på overfor gule fagforeninger: - Slut med at være den pæne dreng i klassen

23. sep 2019
Trussels-sag i Københavns Lufthavn har ført til massiv debat om frit fagforeningsvalg. Nu varsler 3F hårdere kurs overfor gule fagforeninger.

Landets største fagforbund 3F vil nu gå langt mere offensivt til værks, når det kommer til kampen mod de såkaldte gule fagforeninger. 

Det skriver Finans. 

LÆS OGSÅ: Topchefer i konkursramt firma fik vilde million-bonusser

Ifølge Per Christensen, forbundsformand for 3F, har forbundet indtil nu undgået at "pege fingre" af gule fagforeninger som Krifa og Det Faglige Hus. Men det ændrer sig nu. 

- Det skal gøres mere tydeligt, hvad de får hos os og ikke får hos de gule, siger Per Christensen til Finans

- Vi vil synliggøre serviceforskellene og holde op med at være de pæne drenge i klassen. Det har vi prøvet, og det dur ikke længere, tilføjer formanden.

Ifølge Per Christensen oplever 3F ofte, at medlemmer forlader dem på grund af billigere priser hos de gule konkurrenter - men vender tilbage, når de har problemer med arbejdsskader eller løn. 

Den nye 3F-strategi falder ikke i god jord hos Søren Fibiger, der er formand for Krifa. 

- Det er ærgerligt, at de skal til at kaste smuds i hovedet på os. Vi burde hellere tale om, hvordan vi kunne forene vores kræfter for danske lønmodtagere med de udfordringer som stress og fremtidens arbejdsmarked, vi står over for, siger han til Finans.