Bagedyst dommeren Katrine Foged Thomsen har svært ved at holde hygiejneniveauet i sine konditorier. Alene i år er der givet tre sanktioner, og det er ikke første gang. Foto: DR Presse

Bagedyst-dommer kæmper med hygiejnen: Smittefare fra toilet

19. jun 2019
Det kniber med at overholde fødevarelovgivningen i Bagedyst dommers konditorier. Fødevarestyrelsen har blandt andet delt sanktioner ud for snavsede lokaler og for varmt opbevaret mad.

I Bagedyst-dommeren Katrine Foged Thomsens konditorkæde Grannys House er hygiejnen ikke helt i top. Det skriver Ekstra Bladet.

TV-kendissen har fem filialer i Københavns området. Den ene af dem, som ligger på Gladsaxevej i Søborg, har i år fået to sanktioner for brud på fødevareloven, og ti hygiejneforhold er blev påtalt.

"Gulvet i køleboks (kølerum, red,), hvor der opbevares dej, samt fryser overfor, fremstår med ansamlinger af snavs, indtørrede dejrester og krummer," skriver Fødevarestyrelsen ifølge Ekstra Bladet.

Derudover blev madvarer opbevaret ved høje temperaturer, som ifølge sektionsleder i Fødevarestyrelsen Martin Birch Hansen var mindre end en grad fra at udløse en bøde.

- Relativt mange varer - tunsalat, hønsesalat, koldrøget laks og salatost - målte vi til at være 9,2 grader i en kølenhed, der var 9,5 grader varm. Så det var tegn på, at varerne havde ligget ved for høje temperaturer længe, uden at virksomheden havde reageret ved at kassere varerne, siger Martin Birch Hansen til Ekstra Bladet.

På Frederiksberg har Grannys House også modtaget en sanktion på grund af en toiletdør, som stod åben. Det udgør ifølge sektionslederen en smittefare af fødevarer i omkringliggende lokaler.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at den kendte bager bliver sat på plads af Fødevarestyrelsen.

For halvandet år siden brød Grannys House også fødevarelovgivningen, og en chef i Fødevarestyrelsen beskrev dengang hans oplevelser i Søborg filialen for Ekstra Bladet.

- Der var beskidt. Simpelthen. Og sådan skal det ikke være i et produktionslokale, sagde chefen.

Dengang lovede Katrine Foged Thomsens partner og ægtefælle, Rasmus Søndergaard, at der ville blive rettet op på problemerne.

Ved de seneste kontrolbesøg har kæden modtaget glade smileyer i fire af fem tilfælde, men ud af seks besøg i 2019 er det kun ved ét enkelt, at der ikke er løftet nogen pegefingre. Ved tre af besøgene har kæden fået sanktioner.