IMG-1582
Christian Pihl (th) og Sussi Hem-Hansen er to af stamgæsterne på Café Heimdal på Ydre Nørrebro, der mødte op til den store genåbning klokken 7 i morges. Foto: Christoffer Fauerby Rewitz

Stamgæster stod klar klokken 7, da værtshus genåbnede: 'Vi bliver, indtil vi bliver smidt ud'

21. apr 2021, 14:17
Værtshuse, barer og bodegaer kan nu igen åbne for tørstige gæster både indendørs og udendørs. På et værtshus på Nørrebro stod stamgæsterne klar allerede klokken 7.

- Vi bliver nødt til støtte stedet.

Sådan lyder det fra Christian Pihl, der sammen med fire andre var mødt op kl 7, da deres stamværtshus Cafe Heimdal på Nørrebro i København onsdag atter kunne slå dørene op.

LÆS OGSÅ: Overblik: Det genåbner onsdag

Det sker, efter det i sidste uge blev annonceret, at værtshusene, barer og restauranter kunne åbne for indendørsservering to uger før planlagt.

- Det er underligt at være tilbage efter knap fire måneder, hvor man ikke helt vidste, hvad der skulle ske, sagde Tine Ady Weiergang Larsen, der ejer værtshuset Café Heimdal på Nørrebro, da A4 Arbejdsliv besøgte stedet i forbindelse med genåbningen.

Vi regner stærkt med at blive her indtil klokken 23, hvor vi bliver smidt ud.
Christian Pihl, stamgæst på Café Hemidal

Selve genåbningen sker dog med forbehold. Hvis besøgende gæster gerne vil sidde i det svingende danske forårsvejr og få udendørsservering, så er det muligt at troppe op og få skænket alkoholiserede drikkevarer uden et coronapas, der vidner om en negativ coronatest indenfor 72 timer eller en positiv coronatest, som er mere end 14 dage gammel.

Hvis man skal nyde de kolde øl indendørs, skal man diske op med en af de ovenstående ting samt have lavet en bordreservation minimum 30 minutter inden, man dukker op.

Ring en halv time før, og håb på det bedste

Der blev skrevet meget om i medierne, da det blev annonceret, at værtshuse igen kunne åbne den 6. maj. Så da genåbningen pludseligt blev rykket to uger frem, kom det som et chok for de fleste. Det gælder også for ejeren af Café Heimdal.

- Men vi tager det med stiv arm, siger Tine Ady Weigergang Larsen, der i dagens anledning har sat fødselsdagsflag i potteplanterne, som står i vindueskarmene på bodegaen.

Hvis man ønsker at sidde indendørs på Café Heimdal, skal man ringe en halv time inden, og så må man håbe på, at der er et ledigt bord.

- Vi vil helst ikke skynde på folk. Så vi siger, at folk skal ringe en halv time, inden de kommer, også må vi se, om der er et ledigt bord, når de kommer, siger Tine Ady Weiergang Larsen, der har købt ekstra stole og borde, så ventende gæster kan sidde udenfor, mens de venter.

For at sikre sig den bedste mulige service for værtshusets stamgæster, noterer Tine Ady Weiergang Larsen ned, når de kan fremvise et vaccinepas. På den måde kan hun holde styr på, hvem der har modtaget en vaccine, så stamgæsterne ikke skal finde coronapasset frem, hver gang de kommer.

- Vi gør det, så det er lettere for de andre bartendere, at de har en liste over vaccinerede stamgæster, når de dukker op, siger Tine Ady Weiergang Larsen.

‘Vi mødte op kl 7’

Selvom klokken kun er lidt i 11, da A4 Arbejdsliv lægger vejen forbi Café Heimdal, er lokalet allerede tilrøget af de 10 gæster, som sidder indendørs.

Christian Pihl er en af dem, der mødte op på slaget 7, da stamværtshuset åbnede.

- Vi er glade for at være tilbage, siger Christian Pihl, som er kommet næsten dagligt på værtshuset i 32 år. 

Til trods for at han allerede har drukket utallige Tuborg Classic og iskolde Underberg, så satser Christian Pihl ikke på at tage hjem foreløbigt.

- Vi regner stærkt med at blive her indtil klokken 23, hvor vi bliver smidt ud, siger Christian Pihl, mens Dolly Partons kæmpehit “9 to 5” spiller fra jukeboksen i baggrunden.

De nuværende restriktioner med bordbestilling gælder foreløbigt frem til den 6. maj.